Αμετάβλητα στο 0% με 0,25% άφησε η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ τα επιτόκια την Τετάρτη, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε να τα διατηρήσει στο επίπεδο αυτό για όσο καιρό χρειαστεί για να ανακάμψει η αμερικανική οικονομία από την κρίση του κορωνοϊού.

«Μετά από σημαντικές πτώσεις, η οικονομική δραστηριότητα και η απασχόληση ενισχύθηκαν κάπως τους τελευταίους μήνες αλλά παραμένουν αρκετά κάτω από τα επίπεδα στα οποία βρίσκονταν στο ξεκίνημα της χρονιάς» αναφέρεται στο ανακοινωθέν που δημοσιεύτηκε μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης.

Όλα τα μέλη της επιτροπής FOMC ψήφισαν υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων στο 0% με 0,25%, επίπεδο στο οποίο βρίσκονται από τις 15 Μαρτίου.

«Η Επιτροπή δεσμεύεται να διατηρήσει τα επιτόκια στο επίπεδο αυτό μέχρι να είναι βέβαιη ότι η οικονομία έχει ξεπεράσει τα πρόσφατα γεγονότα και είναι σε τροχιά για να επιτύχει τον στόχο της πλήρους απασχόλησης και της σταθερότητας των τιμών» σημειώνεται στην ανακοίνωση. «Το μονοπάτι που θα ακολουθήσει η οικονομία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την πορεία της πανδημίας» υπογραμμίζεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here