Η Microsoft και το ReGeneration παρουσίασαν τις πρωτοβουλίες και τα πρώτα αποτελέσματα της στρατηγικής τους συνεργασίας με στόχο την εκπαίδευση των νέων στις ψηφιακές δεξιότητες και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας

Τον σημαντικό ρόλο του Skilling στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας και στη διαμόρφωση μίας κουλτούρας ανταγωνιστικότητας μέσω της εκπαίδευσης των νέων ανέδειξε η εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού η Microsoft Ελλάδας και το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης και απασχόλησης νέων πτυχιούχων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας DigiYouth.

Κατά τη διάρκεια σχετικής ψηφιακής εκδήλωσης παρουσιάστηκε το παγκόσμιο όραμα της Microsoft για την ψηφιακή εκπαίδευση με στόχο την επανένταξη ανθρώπων στην αγορά εργασίας κατόπιν των κλυδωνισμών και των αλλαγών που επέφερε η πανδημία σε πληθώρα κλάδων,  καθώς και οι τοπικές δράσεις και ο απολογισμός όσων έχουν ήδη ολοκληρωθεί μέσω της συνεργασίας με το ReGeneration.

Υπενθυμίζεται ότι ειδικότερα για την Ελλάδα, η Microsoft ανακοινώνοντας το GR for GRowth δεσμεύτηκε να εκπαιδεύσει 100.000 επαγγελματίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και φοιτητές με απώτερο σκοπό τον ψηφιακό μετασχηματισμό των δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών μέσα στην επόμενη πενταετία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, CEO της Microsoft Eλλάδας, Κύπρου και Μάλτας:

  • «Σαν Microsoft θέλουμε να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην προσπάθεια που κάνει η χώρα για την ανάπτυξη, η οποία χρειάζεται δύο πυλώνες: υποδομές και ανθρώπους. Στο θέμα των υποδομών έχουμε ανακοινώσει την πρωτοβουλία “GR for Growth” για τη δημιουργία datacenter στην Ελλάδα. Χρειαζόμαστε όμως και τους ανθρώπους που θα αξιοποιήσουν την τεχνολογία. Είναι σημαντικό σε αυτή τη χρονική στιγμή, να επιταχύνουμε στις προσπάθειες που κάνουμε για το Skilling και είμαι πολύ χαρούμενος που συνεργαζόμαστε με το ReGeneration, σε ένα πρόγραμμα με πραγματική αξία για τους νέους και τις νέες».

Από την πλευρά του ο Πάνος Μαδαμόπουλος, Συνιδρυτής του ReGeneration τόνισε:

  • «Σε μια χώρα με οικονομία που παραδοσιακά βασίζεται στον τριτογενή τομέα, σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι απαραίτητη η δημιουργία των υποδομών που θα διευκολύνουν τη μετάβαση σε ένα παραγωγικό μοντέλο που θα μπορεί να «ξεκλειδώνει» τη βιώσιμη ανάπτυξη στις συνθήκες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Στο ReGeneration αναγνωρίζουμε ότι μια τόσο σύνθετη πρόκληση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με στρατηγικές συνεργασίες, γι΄αυτό και μέσα από τέτοιες συμπράξεις δημιουργούμε τις πλατφόρμες εκείνες που, επενδύοντας στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, διασυνδέουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, δημιουργούν συνθήκες κοινωνικής κινητικότητας και έχουν ως ουσιαστικό αποτέλεσμα την εισαγωγή ανθρώπινου δυναμικού στην αγορά εργασίας, συμβάλλοντας έτσι στη βιώσιμη ανάπτυξη που απαιτούν οι νέες συνθήκες.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here