Στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνει η ψηφιακή οικονομία, αλλά και στα βασικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται να διαθέτουν οι μεγάλοι οργανισμοί για να αντιμετωπίσουν την αβεβαιότητα, ειδικότερα μετά την πανδημία, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης, σε ομιλία του στο Athens Democracy Forum.

Η Εθνική Τράπεζα, τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Μιχαηλίδης, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένας σημαντικός χρηματοοικονομικός εταίρος στη δημιουργία της νέας εποχής. Οι οργανισμοί που λειτουργούν στη βάση ενός «στοχοκεντρικού μοντέλου» αποτελούν τη μόνη βιώσιμη και κατάλληλη επιλογή για το μέλλον μας, πρόσθεσε.

Όσον αφορά στη νέα πραγματικότητα της ψηφιακής τραπεζικής, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι μέσα στην πρωτοφανή αυτή κρίση, το πρόγραμμα μετασχηματισμού της Εθνικής Τράπεζας υπήρξε η πυξίδα της τράπεζας, καθώς συνέβαλε στη διαμόρφωση μιας νέας κανονικότητας στο λειτουργικό μοντέλο, διευκόλυνε τη λήψη γρήγορων αποφάσεων και διαφύλαξε τη συνέχιση της επιχειρηματικής της λειτουργίας.

“Είναι ένα επιτυχές παράδειγμα του στοχοκεντρικού μοντέλου που ακολούθησε η τράπεζα”, τόνισε.

Και συμπλήρωσε: “Η αντιμετώπιση της αβεβαιότητας και της μεταβλητότητας χρειάζεται ισχυρή διακυβέρνηση, διαφάνεια και ειλικρίνεια στην ηγετική ομάδα κάθε οργανισμού”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here