“Η διοίκηση της ΕΤΕ δημιουργεί μία τράπεζα-πρότυπο στηρίζοντας το όραμα και τη στρατηγική για την επιτυχία”.
Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Κώστας Μιχαηλίδης,περιέγραψε το μετασχηματισμό της τράπεζας την επομένη του κορονοϊού, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Delphi Economic Forum με αντικείμενο την Ηγεσία στις επιχειρήσεις.
“Ανανεώνουμε το συμβόλαιο με τους ανθρώπους μας, με στόχο την καλύτερη αξιολόγηση. Δημιουργούμε μία τράπεζα ευέλικτη. Στην Εθνική πιστεύουμε ότι η ηγεσία ανήκει σε όλους μας, πιστεύουμε σε μία ολιστική προσέγγιση”, τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης. Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΤΕ εξήγησε το όλο σκεπτικό της τράπεζας λέγοντας πως “εάν δεν μετασχηματιστούμε σήμερα για να χρηματοδοτήσουμε επαρκώς την ανάπτυξη, τις επιχειρήσεις, τους νέους κλάδους και την καινοτομία αύριο, δεν θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε. Εμείς έτσι σκεφτόμαστε και έτσι λειτουργούμε στην Εθνική Τράπεζα”.
Πρόσθεσε δε ότι “το τραπεζικό σύστημα κατέδειξε μέσα στην κρίση πόσο ικανό είναι να ανταποκριθεί σε εξελίξεις απρόβλεπτες, να παραμείνει δίπλα στους πελάτες του και να μετασχηματίζεται αναβαθμίζοντας τις δομές και τις υπηρεσίες του”.
Στη συζήτηση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνα της MRB σύμφωνα με τα οποία η αξία της Ηγεσίας μετά τον κορωνοϊό.
Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δημοσκοπήσεων, Δημήτρης Μαύρος μίλησε για μία “έρευνα με εκπλήξεις”, καθώς η Ηγεσία ήταν σημαντική και πριν τον κορονοϊό, όμως μετά η αξία της εκτοξεύθηκε. Η έρευνα της MRB έγινε σε σημαντικό δείγμα επιχειρήσεων και, όπως προέκυψε, μεγάλος αριθμός των εργαζομένων αγαπούν τη δουλειά τους, αλλά είναι μικρότερος ο αριθμός αυτών που αγαπούν την εταιρεία, στην οποία εργάζονται. Σημαντικό ήταν επίσης το εύρημα της ανάγκης για επανασύνδεση με τη νέα γενιά. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Μαύρος, “οι νέοι άνθρωποι χρειάζονται εμψύχωση μέσα στην επιχείρηση”, ενώ δεν είναι τυχαία η διαπίστωση ότι μετά τον κορονοϊό αυξήθηκε η αγάπη προς την επιχείρηση, πράγμα που δείχνει ότι οι νέοι χρειάζονται ερεθίσματα για να αγαπήσουν την εταιρεία όπου εργάζονται. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι μετά τον κορονοϊό πολλοί συνειδητοποίησαν ότι η τεχνολογία δεν είναι στόχος, είναι εργαλείο, ενώ παρουσίασε και τα χαρακτηριστικά του ιδανικού ηγέτη, σύμφωνα με τις απαντήσεις που έλαβε και οι οποίες δείχνουν ότι “μόνο μία διάσταση από τα χαρακτηριστικά του ιδανικού ηγέτη έχει να κάνει με τη λογική και όλα τα άλλα με την καρδιά”. Και κατέληξε τονίζοντας ότι “πρέπει να ανέβει η διάσταση του “ηγέτη της ψυχής”, αλλιώς δε θα αποκτήσουμε Τσιόδρες”.
Διαβάστε επίσης:
Κώστας Μιχαηλίδης, Εθνική Τράπεζα: “Nα μην επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος”