Η Michael Kors, γνωστή για τα αξεσουάρ της και τη σειρά της στο ανδρικό και γυναικείο έτοιμο ένδυμα χτύπησε ξανά. Αυτή την φορά, εξαγοράζοντας την Gianni Versage έναντι 2,1 δισ. δολάρια. Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1981 από τον αμερικανό σχεδιαστή που της έδωσε το όνομά του είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και δραστηριοποιείται σε εκατό χώρες, καταγράφοντας κύκλο εργασιών 4,5 δισεκ. δολαρίων.

Υπενθυμίζουμε ότι η Michael Kors πέρυσι είχε κάνει αισθητή την παρουσία της, εισερχόμενη στο χώρο της ευρωπαϊκής μόδας, αγοράζοντας το brand υποδημάτων Jimmy Choo, αντί 1,2 δισ. δολαρίων, που κατείχε περισσότερα από 150 καταστήματα σε όλο τον κόσμο και διέθετε τα προϊόντα της στα ακριβότερα πολυκαταστήματα παγκοσμίως. Το 2016, η εταιρία κατέγραψε κύκλο εργασιών 364 εκατομμυρίων στερλινών, με καθαρό κέρδος 15,4 εκατ. στερλινών.

Η κατασκευάστρια τσαντών εξαγοράζει την Gianni Versace αντί 2,1 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, προσφέροντας στην Kors ένα σκαλοπάτι για την αποκλειστική ευρωπαϊκή αγορά πολυτελούς ένδυσης.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Michael Kors αλλάζει το όνομά της σε Capri Holdings Limited, εμπνευσμένη από τον πολυτελή, λαμπερό νησιώτικο προορισμό της Ιταλίας.

Michael Kors

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here