Ήταν μία, όντως, καλή ημέρα για τα ελληνικά assets η χθεσινή.
Ξεκίνησε με το Opening Bell για το κοινό ομολογιακό δάνειο της Mytilineos, με το…καλημέρα της συνεδρίασης  “πέρασαν” δύο πακέτα συνολικής αξίας 14 εκατ. € (στα 31 ευρώ της μετοχής), “άνοιξε το βιβλίο”  για το 15ετές από τον ΟΔΔΗΧ, δρομολογούνταν η νέα άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών προς τα νέα υψηλά 9 ετών και 2 μηνών.
Στην εξέλιξη της ανακοινώθηκε η συμφωνία για την πώληση του 80% της Υδρόγειος Ασφαλιστική σε Ιταλικό όμιλο, “έκλεισε το βιβλίο” με τις προσφορές στα 14 δισ. και τον ΟΔΔΗΧ να “υποχρεώνεται” να αντλήσει 3,5 δισ.€ (2,5 δισ.€ είχε αντλήσει Ιανουάριο του 2020 με το προηγούμενο 15ετές), στο ΧΑ να κορυφώνουν δείκτες και μετοχές σε μία πανηγυρική συνεδρίαση.
   Με τον τραπεζικό κλάδο σε νέα πολυετή υψηλά- έως τις 1.079,88 μονάδες ο ΔΤΡ- την ώρα που στην αγορά κρατικών ομολόγων το ελληνικό δεκαετές διόρθωνε έως το 4,015% σε αντίθεση με το αντίστοιχο ιταλικό που ανέβαινε στο 4,386% που πρακτικά σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία “τιμολογείται” φθηνότερα απ’ ότι η ελληνική, δηλαδή  δανείζεται με καλύτερους όρους.