Οι “τίτλοι τέλους” έχουν πέσει για την άλλοτε κραταιά J&P. Από τις…στάχτες της επιχειρείται η επιστροφή μέσω της “νέας ΑΒΑΞ” εταιρείας το τιμόνι της οποίας έχει αναλάβει ο Χρήστος Ιωάννου, υιός του συνιδρυτή Δάκη Ιωάννου.
Με πολύ προσεκτικά σχεδιασμένα βήματα ο υιός Ιωάννου προχωρά σε κατ΄ αρχήν κεφαλαιακή ενίσχυση της νέας εταιρείας μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με το “Β” να εκτιμά πως θα προχωρήσει και σε δεύτερη εάν χρειαστεί. Η αναδιάρθρωση του πολύ υψηλού δανεισμού παράλληλη δραστηριότητα, όπως επίσης η σύσταση θυγατρικής (της AVAX Middle East) με κύριο σκοπό να μπορέσει να αγοράσει λειτουργικά κομμάτια της παλιάς J&P.
Ηδη χθες ανακοινώθηκε η εξαγορά των δραστηριοτήτων της J&P σε Κατάρ και Αμπου Ντάμπι. Και ακολουθούν και άλλες κινήσεις στην ευρύτερη περιοχή (Ιορδανία, Συρία) αλλά και στα βόρεια της Αφρικής (Τυνησία) ενώ μέχρι και διαγωνισμό στο Μαρόκο εκδηλώθηκε διερευνητικό ενδιαφέρον. Το θετικό είναι, πως αξιοποιώντας τις καλές προσβάσεις που έχει στην   κυπριακή διοίκηση έκλεισε μία μεγάλη συμφωνία (σε κοινοπραξία με την ΓΕΚ, 60% ΑΒΑΞ, 40% ΓΕΚ) για την κατασκευή του project City of Dreams Mediterranean στην Λεμεσό, αρχικού προυπολογισμού 270 εκατ ευρω που στην τελική μορφή του (κατασκευής καζίνο, ξενοδοχείου και πολυτελών κατοικιών) θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ. 
Αποτέλεσμα αυτών των κινήσεων η άνοδος της μετοχής κατά +45,40% σε διάστημα τριμήνου, η δε αποτίμηση της εισηγμένης διαμορφώνεται (χθες Τετάρτη στα 39,29 εκατ.
Εκτίμηση μου, πως όσο συνεχίζονται οι κινήσεις…αναγέννησις από τον Χρήστο Ιωάννου, τόσο αυτές θα αποτυπώνονται και στο χρηματιστηριακό ταμπλό.
Ενα από τα turn around stories στα οποία ποντάρει η στήλη, θεωρώντας πως μέχρι τέλους του 2019 ένα fair value για την “νέα ΑΒΑΞ” θα είναι πάνω από τα 50 εκατ. ευρώ. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here