Ανάμεσα στις καλύτερες μπύρες στον κόσμο συγκαταλέγονται πλέον οι μπύρες της Μικροζυθοποιίας Πάρου.

Η μπύρα 56 Isles Aegean Wit, κέρδισε τρία αστέρια, δηλαδή την υψηλότερη διάκριση στον διεθνώς καταξιωμένο βρετανικό θεσμό Great Taste Awards. Πρόκειται για μια μπύρα με ρίζες στην κλασική πλούσια βελγική Wit, εναρμονισμένες με το γνωστό από την αρχαιότητα Παριανό κριθάρι. Σημειώνεται ότι η ξανθιά απαλή 56 Isles Pilsner, η οποία στον περσινό διαγωνισμό κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο αστέρι που έλαβε ποτέ ελληνική μπύρα στα συγκεκριμένα βραβεία, στον φετινό διαγωνισμό απέσπασε δυο αστέρια, ενώ η πρωτοεμφανιζόμενη 56 Isles session IPA, ένα αστέρι.

Όσο για την υπογραφή σ’ αυτήν την «συλλογή αστεριών», ανήκει σε δυο ανθρώπους, που αντιπροσωπεύουν την επιχειρηματικότητα της νέας γενιάς: τον Μαρίνο Αλεξάνδρου και τον Νικόλα Παυλάκη, οι ξεχωριστές προσωπικότητες των οποίων αντανακλώνται στα προϊόντα που δημιουργούν.

Οι δρόμοι τους συναντήθηκαν στο Λονδίνο και τους οδήγησαν στη δημιουργία, το 2014, της Μικροζυθοποιίας Πάρου, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών στις Κυκλάδες στον τομέα της μεταποίησης. Έχοντας ξεκινήσει με μια σχετικά μικρή παραγωγή, σήμερα προγραμματίζει και νέες επενδύσεις για να καλύψει την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Η απόφασή μας να επενδύσουμε στην Ελλάδα δεν είχε υπερβολικό συναίσθημα και, πάντως, καθόλου “φολκλόρ”», λέει ο συνιδρυτής Μαρίνος Αλεξάνδρου, που ζει μόνιμα στο Λονδίνο και διαθέτει πλέον αρκετή εμπειρία στον τομέα των χρηματοοικονομικών και της Διοίκησης Επιχειρήσεων, ώστε να επιχειρεί με επιτυχία σε διάφορους κλάδους της οικονομίας. «Πιστέψαμε εξαρχής στην αναπτυσσόμενη δυναμική της ελληνικής μικροζυθοποιίας και οργανώσαμε με γνώση και προσοχή ένα μακρόπνοο επιχειρηματικό σχέδιο, με τον Νικόλα στο τιμόνι του δημιουργικού και της παραγωγής και με εμένα αφοσιωμένο στο επιχειρησιακό κομμάτι και στη διαρκή διάνοιξη νέων προοπτικών».

Στόχος των ιδρυτών ήταν από την αρχή η κορυφή, με εφόδια την τόλμη στον πειραματισμό των γεύσεων, την πυξίδα ενός υγιούς business plan και τη συνετή ανατροπή των κλισέ, προκειμένου να δημιουργήσουν μπύρες με αναπάντεχες γεύσεις και στιβαρές ισορροπίες, που αντιπροσωπεύουν τον τόπο μας και «μιλούν» σε κάθε απαιτητικό ουρανίσκο.

«Θέσαμε τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που διέπουν και τις δικές μας γευστικές επιλογές», τονίζει ο Νικόλας Παυλάκης, ο οποίος ζει μόνιμα στην Πάρο. «Βάλαμε στις μπύρες μας καρδιά από την Πάρο, αναγνωρισμένη από την αρχαιότητα ως πατρίδα του πιο εκλεκτού κριθαριού και στόχο, τους γευσιγνώστες όλου του κόσμου, που ξέρουν ότι η υπεροχή δεν κρίνεται από την ετικέτα αλλά από την αυθεντικότητα και την ουσία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here