Σε μία τολμηρή επιχειρηματική κίνηση προχώρησε ο κρητικός συνεταιρισμός SΥΝΚΑ, με στόχο να διευρύνει την παρουσία του στη νησιωτική Ελλάδα.

Ειδικότερα ο συνεταιρισμός προχώρησε στην εξαγορά 19 καταστημάτων Δήμητρα Μάρκετ – Γαλαξίας που δραστηριοποιούνται στην Κέρκυρα.

Τα “Δήμητρα Μάρκετ – Γαλαξίας” αποτελούν μια αμιγώς κερκυραϊκή επιχείρηση με ετήσιο τζίρο 45 εκατ. ευρώ.

Σε δηλώσεις του, o πρόεδρος του συνεταιρισμού Απόστολος Αλεξάκης ανέφερε πως η επέκταση των SΥΝΚΑ κρίνεται απαραίτητη, με δεδομένη την σημερινή επιχειρηματική πραγματικότητα, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των εργαζομένων που θα απασχολεί ο συνεταιρισμός μέσα στο 2020, με την νέα εξαγορά θα φθάσει τους 2.000.

Σημειώνεται ότι ο SΥΝΚΑ, ο οποίος είναι μέλος του ομίλου ΕΛΟΜΑΣ, έχει παρουσία στην Κρήτη, καθώς και στα νησιά των Κυκλάδων και στα Δωδεκάνησα. Το 2018 ο κύκλος εργασιών του ξεπέρασε τα 175 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη του ανήλθαν στα 890 χιλ. ευρώ.

Ο Προμηθευτικός και Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Καταναλωτών Κρήτης, όπως είναι η ονομασία του, ιδρύθηκε το 1979.

Χρονιά – ορόσημο υπήρξε το 2014 όταν ο συνεταιρισμός εξαγόρασε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Βιδάλης προχωρώντας σε μία σημαντική επένδυση που σηματοδότησε την επέκταση του για πρώτη φορά εκτός Κρήτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here