Μια μεγάλη στρατηγική κίνηση ανακοινώνει η Navios Maritime Partners, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου.

Η ναυτιλιακή ανακοίνωσε τη συγχώνευσή της με την Navios Maritime Acquisition γεγονός που θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας νέας εταιρείας με στόλο αξίας 4,2 δισ. δολαρίων.

Η ανακοίνωση εδώ

Η συναλλαγή οδηγεί στη δημιουργία της μεγαλύτερης αμερικανικής εισηγμένης ναυτιλιακής , με πάνω από 140 πλοία που συγκεντρώνουν περίπου 15 εκατομμύρια dwt με παρουσία στις 3 βασικές αγορές, θα διαθέτει 15 διαφορετικούς τύπους πλοίων και θα εξυπηρετούν περισσότερες από 10 τελικές αγορές.

Η Αγγελική Φράγκου πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος και των δυο εταιρειών σχολίασε μεταξύ άλλων: «Η νέα εταιρεία θα είναι η μεγαλύτερη εισηγμένη ναυτιλιακή στο αμερικανικό χρηματιστήριο όσον αφορά τον αριθμό των πλοίων της, με 15 διαφορετικούς τύπους πλοίων, στις τρεις βασικές κατηγορίες της αγοράς, εξυπηρετώντας περισσότερες από 10 end markets.

Το ένα τρίτο του στόλου μας θα αντιστοιχεί σε κάθε κατηγορία της αγοράς, ξηρού φορτίου, πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και δεξαμενόπλοιων. Πιστεύουμε ότι αυτός ο συνδυασμός θα έχει ως αποτέλεσμα μια ισχυρότερη, πιο ανθεκτική οντότητα, μετριάζοντας την κυκλικότητα του κάθε τομέα. Αυτό θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες σε ολόκληρο τον κλάδο και να παρέχουμε επιπλέον αποδόσεις στους μετόχους μας. Αυτός ο συνδυασμός δύο εταιρειών με παρόμοιες βασικές αξίες και πεποιθήσεις, θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που περιμένουν οι πελάτες μας».

Η συγχώνευση θα βοηθήσει στη βελτιστοποίηση της στρατηγικής που ακολουθεί η διοίκηση να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες σε κάθε τομέα, όπως με τη βαθμονόμηση του όρου ναύλωσης με βάση τις προοπτικές του τομέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here