Η ξεχωριστή ξύλινη σπηλιά «Wooden Cave» του Hyades Mountain Resort στα Τρίκαλα Κορινθίας, αποθεώνεται από το Harper’s BAZAAR. Η έννοια της “σπηλιάς”, που ξεκίνησε ως ανθρώπινο καταφύγιο, τώρα μεταμορφώνεται σε έναν ζεστό χώρο φιλοξενίας που αποπνέει τη θαλπωρή ενός καταφυγίου και κερδίζει τις εντυπώσεις εντός και εκτός συνόρων.

Σε υψόμετρο 1100 μέτρων και μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα, το «Wooden Cave» αποτελεί μέρος του Hyades Mountain Resort. Αυτή η σύγχρονη οικογενειακή ξενοδοχειακή μονάδα, περιβάλλεται από αρωματικά φυτά, μια φάρμα ζώων με άλογα, ελάφια, κότες, παγόνια, σκύλους, πάπιες, κουνέλια, παιδική χαρά και γήπεδο μπάσκετ, τένις, βόλεϊ και ποδοσφαίρου.

Οι δημιουργοί αυτού του μοναδικού καταφυγίου είναι οι Γιάννης και Στέφανος Λαζόπουλος, με τους αρχιτέκτονες Απόστολο Μητρόπουλο και Θάνο Ζερβό να υλοποιούν το δύσκολο αρχιτεκτονικό όραμα.

Το «Wooden Cave» περιλαμβάνει τρία κρεβάτια, ανοιχτή κουζίνα, τραπεζαρία, ένα μεγάλο μπάνιο, καθιστικό, καθώς και ένα δεύτερο καθιστικό με τζάκι. Το εξωτερικό του είναι επενδυμένο με πέτρα, ενώ διαθέτει μια μεγάλη σάουνα, ένα εξωτερικό τζακούζι με θέα τη φύση και ένα εξωτερικό τζάκι.

Ο φωτισμός έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία σχεδίασης και λήφθηκε προσεκτικά υπόψη. Την ημέρα, η φυσική φωτεινότητα ενοποιεί τις διάφορες περιοχές του σχεδιασμού, δημιουργώντας ένα συνεκτικό χώρο διαβίωσης, ενώ ο τεχνητός νυκτερινός φωτισμός, τοποθετημένος σε στρατηγικά σημεία της καμπυλότητας, αναδεικνύει τη μορφή του σπηλαίου.

Η αρχιτεκτονική του «Wooden Cave» εντυπωσιάζει με την κυρτή δομή, που αποτελείται από 1.112 διαφορετικά τεμάχια ξύλου δουλεμένα στο χέρι και σχεδιάστηκε να μονταριστεί μέσω μιας χειροποίητης διαδικασίας συναρμολόγησης. Τα σχέδια για κάθε κομμάτι από τα 1.112 παράχθηκαν αλγοριθμικά και μεταφέρθηκαν επί τόπου. Κάθε ένα από τα μέτωπα διαμορφώθηκε και χαράχτηκε χειροποίητα πριν την τελική συναρμολόγηση της δομής.

Το «Wooden Cave» αποτελεί μια πραγματική παραμυθένια όαση. Με τη ζεστασιά του ξύλου και τις καμπυλόμορφες γραμμές που αγκαλιάζουν τη φαντασία, αυτή η ξύλινη σπηλιά μετατρέπει τον χώρο σε έναν μαγικό κόσμο όπου η παραδοσιακή φιλοξενία συναντά την ποιητική αρχιτεκτονική. Το «Wooden Cave» γίνεται ένας πραγματικός παράδεισος, ξεχωριστός στον χάρτη των ταξιδιωτικών αναζητήσεων, με πολλές διακρίσεις σε παγκόσμιο και πανελλήνιο επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ