Ενισχυμένη κατά 4,57% ήταν σήμερα η μετοχή της Diana Shipping Inc. στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης και ο λόγος είναι ένας.

Η ναυτιλιακή εταιρεία που ειδικεύεται στην ναύλωση bareboat πλοίων ξηρού φορτίου χύδην ανακοίνωσε ότι υπέγραψε, μέσω μιας ξεχωριστής θυγατρικής που της ανήκει εξ ολοκλήρου, ένα συμφωνία για την πώληση ενός από τα πλοία ξηρού χύδην φορτίου, το m/v Baltimore, στην συνδεδεμένη OceanPal. Η συνολική τιμή πώλησης του πλοίου είναι 22 εκατομμύρια δολάρια, το 20% της οποίας καταβλήθηκε κατά την υπογραφή της συμφωνίας ενώ το 80% της οποίας θα καταβληθεί κατά την παράδοση του πλοίου με τη μορφή νεοεκδοθέντων προνομιούχων μετοχών της OceanPal.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η μετοχή της κατέγραψε άνοδο με τους επενδυτές να δείχνουν εμπιστοσύνη στην εταιρεία, μετά τις ανακοινώσεις. 

Το m/v Baltimore είναι ένα πλοίο ξηρού χύδην Capesize, κατασκευής 2005, με χωρητικότητα 177.243 dwt. Η παράδοση αναμένεται να γίνει το τρίτο τρίμηνο του 2022 μετά την ολοκλήρωση του προγραμματισμένου drydocking.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here