Ιστορική, από κάθε άποψη, η συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου για την οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων τους, με την προοπτική της εκμετάλλευσης των τεράστιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων να φέρνει τις δύο πλευρές κοντά.

Συγκυρία ευνοϊκή για την Energean– που μόλις πριν 5 ημέρες ανακοίνωσε την ανακάλυψη εμπορικά εκμεταλλεύσιμου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην θάλασσα του Ισραήλ, με τις πρώτες εκτιμήσεις να το υπολογίζουν σε 7-15 δισ. Κυβικά μέτρα (bcm) αξιοποιήσιμου φυσικού αερίου…

Ακόμη ένα εδραίο βήμα της ελληνικής εταιρείας στο πλαίσιο της ευρύτερης ανάπτυξης της σε αυτή την νευραλγική γωνιά της Ανατ. Μεσογείου.

Εισηγμένη από τον Μάρτιο του 2018, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (αντλώντας 460 εκατ$, που επενδύθηκαν στην ανάπτυξη των θαλασσίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου  Karish και Tanin στο Ισραήλ.

Στον FTSE250 Index (Κύρια Αγορά διαπραγμάτευσης) και λίγο αργότερα στον TASE του Τελ Αβίδ (Δευτερεύουσα Αγορά)..

Με αποτίμηση-πλέον- 2,46 δισ. GBP η εταιρεία-που ξεκίνησε από τον Μαθιό Ρήγα τον Δεκέμβριο του 2007-με την εξαγορά της Eurotech Services SA από την Regal Petroleum– είναι (με όρους χρηματιστηριακής αξίας) μεγαλύτερη μίας Motor Oil και μίας HellenIQ Energy (ΕΛΠΕ).

Και όμως προς την διοίκηση της, ουδεμία επίσημη πρόταση για την εισαγωγή των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών έγινε μέχρι το 2018 (δλδ επί 11ετία).

  Πολύ δε περισσότερο για ένα ενδεχόμενο dual listing, αφότου εισήχθη στο City.
   Ενδεικτικό της διεθνούς αναγνωρισιμότητας που έχει η Energean το τελευταίο (9/10) δημοσίευμα (λ.χ. digitaljournal.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here