Η κάψουλα Dragon που εκτοξεύτηκε με τη βοήθεια του πυραύλου της SpaceX, “έδεσε” με επιτυχία στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΙSS), ενώ οι δύο Αμερικανοί αστροναύτες Doug Hurley και Bob Behneken που ταξίδεψαν με το διαστημόπλοιο στον ISS, επιβιβάστηκαν στον σταθμό αφότου ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι για διαρροές και να εξισορροπηθεί η πίεση.

Οι δύο αστροναύτες της NASA που συμμετέχουν στην αποστολή έγραψαν ιστορία ως οι πρώτοι που εκτοξεύονται στο διάστημα επιβαίνοντες σε όχημα κατασκευασμένο από ιδιωτική εταιρεία, την SpaceΧ του Μασκ.

Οι δύο Αμερικανοί εκτοξεύτηκαν το Σάββατο από την Φλόριντα, και ήταν η πρώτη φορά μετά την απόσυρση των διαστημικών λεωφορείων, πριν από εννιά χρόνια, που αστροναύτες έφυγαν για το διάστημα από αμερικανικό έδαφος.

Η εκτόξευση σηματοδοτεί την αφετηρία μιας νέας εποχής, όπου πλέον η NASA θα εκτελεί τις αποστολές της με μέσα από τον ιδιωτικό τομέα. Και αυτό θα γίνεται, όπως σε αυτή την περίπτωση, με τη βοήθεια εταιρειών όπως η SpaceX του δισεκατομμυριούχου της τεχνολογίας Ελόν Μασκ.

Η NASA και η SpaceX θέλουν να προχωρήσουν ταχύτατα στην επόμενη φάση του συμβολαίου τους ύψους 2,6 δολαρίων, που περιλαμβάνει άλλες έξι επανδρωμένες πτήσεις, με την πρώτη εξ αυτών να έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του ερχόμενου Αυγούστου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here