Μια γενική συνέλευση που θα συζητηθεί –και για γνώστες της αγοράς– και θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για μέρος της εγχώριας επιχειρηματικότητας. Ο λόγος για την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Mytilineos, με κύρια θέματα τόσο την απόσχιση των κλάδων υποδομών-παραχωρήσεων και εισφοράς τους στις (κατά 100%) θυγατρικές ΜΕΤΚΑ και Μ-Παραχωρήσεων όσο και η τροποποίηση της ανώτατης τιμής αγοράς ιδίων μετοχών. Από τα 25 στα 40 ευρώ (σε μια θεαματική αναθεώρηση του πήχη), καθώς η τρέχουσα τιμή διαπραγμάτευσης έχει «πιάσει» από τις αρχές Μαρτίου τον πρώτο στόχο. 

Εντελώς αντίθετη τακτική, “contrarian Mytilineos”, σε μια συγκυρία κατά την οποία διεθνώς κυριαρχεί εύλογη επιφυλακτικότητα για τα επίχειρα όσων διαδραματίζονται και στις δύο όχθες του Ατλαντικού. Κι όμως, δεν είναι τυχαίο πως σε αυτό το διάστημα αρχικά η Citigroup ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 30 από τα 26 ευρώ (στις 6 Μαρτίου), για να ακολουθήσει η Edison (στις 22 Μαρτίου), που θέτει τον πήχη στα 36 ευρώ, και πιθανότατα θα ακολουθήσουν κι άλλα επενδυτικά σπίτια. 

Επί της ουσίας, και με ενδεικτικές τις εκθέσεις της Citigroup και της Edison, η Mytilineos είναι αυτήν την περίοδο ίσως το μεγαλύτερο «στοίχημα» ταχύτερης μετάβασης στο green energy.

Πηγή: ΧΡΗΜΑ WEEK

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here