Το αργότερο έως τις 12 Μαΐου θα έχει κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο που αφορά στην εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, όπως ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Εργαζομένων.

Με επιστολή του προς τους εργαζομένους των Ναυπηγείων ο Πάνος Ξενοκώστας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ONEX, τόνισε ότι έχει τα εχέγγυα πως ο σχετικός νόμος θα κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο σε μία εβδομάδα.

«Μπορώ να οραματίζονται την επόμενη μέρα μαζί σας, από κοινού να σχεδιάζουμε το ναυπηγείο που ονειρευόμαστε και θέλουμε, ώστε να είμαστε όλοι υπερήφανοι γι’ αυτό», επεσήμανε αναφερόμενος στους εργαζομένους ο επικεφαλής της ONEX.

Στην επιστολή του ο Π. Ξενοκώστας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Πικρή διότι κάθε φορά που εμείς ξεπερνούμε ανυπέρβλητα εμπόδια και γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, οι επιτήδειοι πάντα εφευρίσκουν τρόπους νέων αγκυλώσεων και παραπληροφόρησης. 20 χρόνια ζημίας και καταστροφής οδήγησαν σε ένα τέλος και τώρα οι ίδιοι άνθρωποι που κατέστρεψαν, καθοδηγούν ανύπαρκτες και αόρατες προτάσεις που μόνο σκοπό έχουν την προσωπική τους επιβίωση και την ύπαρξή τους».

Τόνισε δε ότι: «Είναι αυτή που προκαλέσατε εσείς οι εργαζόμενοι, αγκαλιάζοντας το σχέδιο και την προοπτική διάσωσης ενός υπό καταστροφή ναυπηγείου. Αυτή η αίσθηση μου έδωσε τη δύναμη να προχωρήσω, να ξεπεράσω ανυπέρβλητα εμπόδια, μαζί με τα αρμόδια υπουργεία, να οδηγήσουμε τη διάσωση, να περάσει με νόμο στη Βουλή και έχοντας την διαβεβαίωση ότι ο νόμος θα κατατεθεί μέχρι τις 12 Μαΐου, μπορώ να οραματίζομαι την επόμενη μέρα μαζί σας», καταλήγοντας ότι οι «δυνάμεις αδράνειας, συκοφαντίας και ψεύδους θα ηττηθούν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here