Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο βρετανικό κανάλι ITV και αναφέρθηκε σε όσους έχασαν τις διακοπές τους στη Ρόδο λόγω των πυρκαγιών προαναγγέλοντας πως θα αποζημιωθούν.

«Η ελληνική κυβέρνηση, σε συνεργασίες με τις τοπικές αρχές, θα προσφέρει μία εβδομάδα δωρεάν διακοπές στη Ρόδο την ερχόμενη άνοιξη ή το φθινόπωρο» για όλους όσοι τις έχασαν λόγω των πυρκαγιών, δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο βρετανικό κανάλι ITV.

«Η Ρόδος σήμερα είναι πιο φιλόξενη από ποτέ, το νησί επέστρεψε στην κανονικότητα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα ήταν το βασικό μήνυμα του πρωθυπουργού, ενώ διευκρίνισε πως οι τουρίστες που το επιθυμούν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη Ρόδο του χρόνου την άνοιξη για να ευχαριστηθούν το νησί και τις ομορφιές του.

«Πάντα είχαμε πυρκαγιές, και στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο, η έντασή τους έχει γίνει μεγαλύτερη λόγω της κλιματικής αλλαγής εξήγησε ο πρωθυπουργός. Η Ελλάδα έχει ως απόλυτη προτεραιότητα και την προσαρμογή και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη μετάβαση στις καθαρές μορφές ενέργειας, αλλά το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τη Μεσόγειο», υπογράμμισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here