Με το μήνυμα “μέχρι να πέσουν οι μάσκες, θα είμαστε #plai_sou” το Πλαίσιο τοποθετείται απέναντι στην πανδημία. Από την πρώτη στιγμή του lockdown, η διοίκηση αποφάσισε να μη ρισκάρει την υγεία των 1.300 υπαλλήλων και συνεπακόλουθα των οικογενειών τους, εφαρμόζοντας τηλεργασία για μεγάλο μέρος των εργαζομένων του, ενώ το προσωπικό ασφαλείας στα γραφεία χωρίστηκε σε ειδικές ζώνες που επιτρέπουν την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας στους απολυμασμένους  χώρους.

Παράλληλα, δημιουργήθηκε ειδική ομάδα δράσης για τον ιό, με αποκλειστικό ιατρό και τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης για την ομάδα του Πλαισίου σε όλη την Ελλάδα, ενώ τα γραφεία εφοδιάστηκαν με ιατρικό εξοπλισμό για την άμεση διάγνωση πιθανών συμπτωμάτων του Covid-19 με στόχο τη λήψη άμεσης δράσης.

Το ενδιαφέρον στην περίπτωση αυτή είναι πως οι ενέργειες και η στρατηγική μιας εταιρείας αντανακλούν στους εργαζόμενούς της, οι οποίοι ξεχωρίζουν για το εθελοντικό πνεύμα που τους διακρίνει.

Η εθελοντική ομάδα #plai_sou, με 300 εθελοντές-εργαζομένους αποδεικνύει πως με ευρηματικότητα και αγάπη όλα είναι δυνατά.

Έτσι, σε λίγες μέρες μαθητές από τον ΆηΣτράτη, τα Κουφονήσια, τις Οινούσσες, τη Νίσυρο, τους Λειψούς, τους Φούρνους, τη Χρυσοβίτσα, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας θα έχουν το δικό τους tablet ώστε να μπορούν να παρακολουθούν κανονικά τα μαθήματα με τη μέθοδο της τηλεδιδασκαλίας. Τα tablet αυτά –δωρεά του ΠΛΑΙΣΙΟΥ στο Υπουργείο Παιδείας- θα καλύψουν τις ανάγκες 87 σχολείων σε ακριτικές -και όχι μόνο- περιοχές.

Παράλληλα, οι πρωτοβουλίες της εταιρείας και των εθελοντών της δεν σταματούν εκεί. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα #plai_sou ανέλαβε να στηρίξει και μια ακόμα πραγματικά ευάλωτη κοινωνική ομάδα, αυτή των αστέγων. Οι άνθρωποι αυτοί, τη στιγμή που όλοι «μένουμε σπίτι» δεν έχουν εστία για να προστατευθούν. Έτσι, το ΠΛΑΙΣΙΟ προχώρησε στην αγορά συνδρομών του περιοδικού «Σχεδία» ώστε να στηρίξει οικονομικά τους πωλητές δρόμου.

Τέλος, η εταιρεία ανταποκρίθηκε στο γενικό κάλεσμα του Γηροκομείου Αθηνών, παρέχοντας προϊόντα καθαρισμού για να απολυμανθούν οι χώροι του και να αισθάνονται πιο ασφαλείς οι φιλοξενούμενοί του.

Ευχόμαστε να ακολουθήσουν κι άλλες εταιρίες ή σύλλογοι εργαζομένων ένα τέτοιο παράδειγμα. Ίσως δείχνει το σωστό δρόμο του «επιχειρείν» κατά την έξοδό μας από την κρίση της πανδημίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ