Η ισραηλινή start up Curv, με έδρα την Νέα Υόρκη, η οποία προσφέρει υποδομές ασφαλείας για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, συνεργάστηκε με την πλατφόρμα κρυπτογράφησης και τον θεματοφύλακα με έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, HAYVN.

Είναι η πρώτη εμπορική συμφωνία μεταξύ εταιρειών στον χώρο των κρυπτονομισμάτων στις δύο αυτές χώρες, αφού συμφώνησαν να εξομαλύνουν τους διπλωματικούς τους δεσμούς, με τη διαμεσολάβηση των τις ΗΠΑ.

Τα γραφεία έρευνας και ανάπτυξης της Curv βρίσκονται στο Τελ Αβίβ, εκεί όπου θα αξιοποιηθεί η συνεργασία αυτή για την προώθηση της τεχνολογίας υπολογισμού ασφαλείας πολλαπλών μερών (MPC) στα Emirates και πέραν αυτής.

Τα προϊόντα Curv χρησιμοποιούνται ήδη τόσο από τις παραδοσιακές εταιρείες επενδύσεων που επιδιώκουν να επεκταθούν στον χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, όσο και από κρυπτογραφημένα ιδρύματα, όπως το eToro και το Genesis.

Οι πελάτες σε όλο τον κόσμο αξιοποιούν την υποδομή της Curv για μεταφορά, αποθήκευση και διαχείριση ψηφιακών στοιχείων σε οποιοδήποτε blockchain.

  • «H Curv προσφέρει μια αξιόπιστη ανάπτυξη online και offline πορτοφολιού, και υποδομή ασφαλείας χωρίς κλειδί που υποστηρίζεται από μια ομάδα παγκόσμιας κλάσης κρυπτογράφων και εμπειρογνωμόνων στην κυβερνοασφάλεια. Πραγματοποιήσαμε μια εκτενή παγκόσμια αναζήτηση στον κλάδο μας αναζητώντας έναν συνεργάτη όπως η Curv. Η ασφάλεια είναι η ουσία του HAYVN. Οι πελάτες μας μας εμπιστεύονται να διατηρούμε τα χρηματοοικονομικά τους περιουσιακά στοιχεία ασφαλή», δήλωσε ο Christopher Flinos, συνιδρυτής της HAYVN.

Αυτό θα ωφελήσει την HAYVN, το οποίο προσφέρει στους πελάτες μια συμβατή πλατφόρμα για αγορά, πώληση και προσφορά υπηρεσιών φύλαξης για ψηφιακά νομίσματα.

Η εταιρεία είναι ένας από τους λίγους αιτούντες στον χώρο των κρυπτονομισμάτων που έχουν εξασφαλίσει κατ ‘αρχήν έγκριση από την οικονομική ρυθμιστική αρχή του Αμπού Ντάμπι για να λειτουργήσουν ως κρυπτογραφημένα περιουσιακά στοιχεία και ως θεματοφύλακες. Τα προϊόντα της HAYVN καλύπτουν κυρίως οικογενειακά γραφεία, hedge funds, διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και UHNWI.

  • «Η HAYVN είναι ένας σεβαστός, πολύτιμος συνεργάτης με τον οποίο είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε. Είμαστε επίσης περήφανοι που είμαστε η πρώτη ισραηλινή εταιρεία τεχνολογίας που υπέγραψε συνεργασία με μια εταιρεία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στα ΗΑΕ και πιστεύουμε ότι αυτή είναι η πρώτη από πολλές τέτοιες ανακοινώσεις που θα έρθουν », πρόσθεσε ο Itay Malinger, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Curv.

Το Ισραήλ και δύο αραβικά έθνη του Κόλπου, τα ΗΑΕ μαζί με το Μπαχρέιν, υπέγραψαν συμφωνία εξομάλυνσης σε τελετή του Λευκού Οίκου, νωρίτερα αυτό το μήνα. Λίγο αργότερα, αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές μίλησαν για τις οικονομικές ευκαιρίες που θα έφερνε η συμφωνία.

Έχουν ήδη υπογραφεί αρκετές συμφωνίες επιχειρηματικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένων των συμφωνιών μεταξύ των δύο μεγαλύτερων τραπεζών του Ισραήλ, της  Bank Leumi και της Hapoalim, και των γιγάντιων τραπεζών στα ΗΑΕ, της First Abu Dhabi Bank (FAB) και της Emirates NBD.

Βαγγέλης Τσάπας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here