Εβδομάδα με κέρδη της τάξεως του 5% για τον Γενικό Δείκτη αλλά και τον FTSE25 ενώ και ο τραπεζικός κλάδος έκλεισε με σημαντικά κέρδη λίγο κάτω από το 10% παρόλη την προσφορά της Παρασκευής στο κλείσιμο λόγω rebalancing MSCI.

Αυτό δείχνει ότι οι αγοραστές περίμεναν μέχρι και την τελευταία μέρα την προσφορά η οποία και απορροφήθηκε εύκολα σε υψηλότερες τιμές από τις τρέχουσες.

Η EUROBANK λόγω και του deal με Grivalia έκανε την διαφορά σε τιμές μιας και πλέον τα ποσοστά έχουν την σημασία τους με το Fairfax να έχει φτάσει το 33% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η εντολή αγοράς στο κλείσιμο ήταν market κάτι που δείχνει ότι δεν θέλησε καν να αφήσει μεγάλους αγοραστές να πάρουν μετοχές.

Η Alpha Bank από την άλλη πλευρά, ουσιαστικά περίμενε την λήξη του συναγερμού στον τραπεζικό με ένα γράφημα που ουσιαστικά συσσώρευε στην ζώνη του 120 όλο το προηγούμενο διάστημα.

Εθνική και Πειραιώς έχουν βρεθεί στο 1/6 της τελευταίας αύξησης κεφαλαίου και δείχνουν την αδυναμία τους σε σχέση με τις άλλες δύο.

Όλα δείχνουν ένα ζήτημα: ο κλάδος περιμένει μία πιο αξιόπιστη λύση για τα θέματα του που αναγκαστικά θα βρεθεί την χρονιά που έρχεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here