Την περασμένη εβδομάδα η Energean είχε ανακοινώσει την ολοκλήρωση της εξαγοράς του μεριδίου 50% που κατείχε η Total στη θαλάσσια περιοχή Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος που έχει παραχωρηθεί για έρευνες υδρογονανθράκων. Μετά και την πρόσφατη ολοκλήρωση της εξαγοράς της Edison E&P, η Energean πλέον κατέχει το 75% του Block 2 με την εταιρεία να καθίσταται και Διαχειριστής της παραχώρησης.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η τελευταία της κίνηση…
Η Energean προχωρεί στην εμπορική αξιοποίηση 241 εκατ. βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου με επενδυτική δαπάνη μόλις 0,6 δολάρια ανά παραγόμενο βαρέλι.

Συνεχίζει το αναπτυξιακό της πλάνο η Energean καθώς, σύμφωνα με την χθεσινή της ανακοίνωση στα χρηματιστήρια του Λονδίνου, προχωρά στη λήψη της «Τελικής Επενδυτικής Απόφασης» (Final Investment Decision) για την ανάπτυξη του θαλάσσιου κοιτάσματος φυσικού αερίου Karish North.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία:
  • Προχωρεί στην εμπορική αξιοποίηση βεβαιωμένων αποθεμάτων 241 εκατ. βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου, το 84% των οποίων είναι σε φυσικό αέριο, με επενδυτική δαπάνη μόλις 0,6 δολ. ανά παραγόμενο βαρέλι ισοδύναμου πετρελαίου και με προβλεπόμενη έναρξη παραγωγής στο δεύτερο εξάμηνο του 2023.
  • Διασφαλίζει την επανέναρξη του ερευνητικού προγράμματος στο Ισραήλ, η οποία προβλέπει την διενέργεια έως πέντε γεωτρήσεων στη διάρκεια του 2022 με επίκεντρο το Block 12.
  • Δρομολογεί την επίτευξη της μέγιστης υφιστάμενης δυναμικότητας του FPSO “Energean Power” η οποία είναι 8 δισεκ. κυβικά μέτρα αερίου ετησίως.
  • Διατηρεί την χαμηλή ενεργειακή ένταση στην ανάπτυξη των κοιτασμάτων στο Ισραήλ και επιτυγχάνει τον στόχο μείωσης των ρύπων κατά 70% μέσα στα επόμενα δύο χρόνια σε σχέση με το έτος αναφοράς.
  • Πραγματοποιεί ένα ακόμη βήμα για τον στόχο της διασφάλισης διατηρήσιμων μερισμάτων για τους μετόχους.
  • Διατηρεί μεσοπρόθεσμα στο 2,0 τη σχέση καθαρού δανεισμού προς κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων σε επίπεδο ομίλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here