Ένα σκαλοπάτι πριν την επενδυτική βαθμίδα, η πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας από τον R&I.
Ο ιαπωνικός οίκος αναβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο κατά μία βαθμίδα (ΒΒ+) με σταθερή προοπτική (outlook), αναφέροντας πως η οικονομία της χώρας παραμένει σε θετικό μονοπάτι παρά τις πληθωριστικές πιέσεις.
Μαλιστα ο οίκος προχωρά ένα βήμα παραπέρα εκτιμώντας ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σε αναπτυξιακή τροχιά και μετά το 2023.
Να σημειωθεί, πως ο R&I είναι ο τέταρτος οίκος αξιολόγησης που βαθμολογεί με ΒΒ+ , μόλις μία κλίμακα χαμηλότερα του κάτω ορίου του εύρους που χαρακτηρίζει ως “επενδύσιμη” μία οικονομία.
  • Standard & Poor’s, Scope Ratings και DBRS έχουν προηγηθεί με ανάλογη βαθμολόγηση του ιαπωνικού οίκου, συμπληρώνοντας-πλέον-καρέ.
Πρόκειται για την 11η αναβάθμιση της χώρας τα τελευταία 3 χρόνια θύμισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Καλή αδιαμφισβήτητα η 11άδα εάν επιτευχθεί και το πολυπόθητο...γκολ  της επενδυτικής βαθμίδας ακόμη καλύτερα. 
  • Θα έχει λόγους να είναι ικανοποιημένος απόλυτα ο …coach. 
Mετά την επίτευξη των στόχων της άρσης των κεφαλαιακών περιορισμών, της πρόωρης εξόφλησης του ΔΝΤ, της μείωσης του όγκου των «κόκκινων» δανείων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών, της ισχυρής ανάκαμψης και βιώσιμης ανάπτυξης της οικονομίας, της σταδιακής δημοσιονομικής ισορροπίας, της διαμόρφωσης ισχυρών ταμειακών διαθεσίμων, της γενναίας και αποτελεσματικής στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, της ορθολογικής αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων και της εξόδου της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας, η Ελλάδα βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην υλοποίηση και του τελευταίου στόχου της: την επίτευξη επενδυτικής βαθμίδας..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here