Της Κυρέλας Πέτρου

Στην αγορά ειδών μαζικής εστίασης επενδύει η METRO ΑΕΒΕ στοχεύοντας σε τζίρο 20 εκατ. ευρώ κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του εγχειρήματιος και μερίδιο 45% στην κατηγορία, μέσα από τα καταστήματα cash & carry που διαθέτει. H επένδυση σε πρώτη φάση εκτιμάται περί τα 2 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, οι επενδύσεις του ομίλου δεν σταματούν εδώ. Όπως ανέφερε σε χθεσινή παρουσίαση του νέου concept, o διευθύνων σύμβουλος της Metro κ. Αριστοτέλης Παντελιάδης, φέτος ολοκληρώνεται το τριετές πλάνο για τις ανακαινίσεις των πρώην καταστημάτων της Βερόπουλος, για τα οποία (και άλλα 10 νέα που θα ανοίξουν), φέτος μόνο θα επενδυθούν 45-50 εκατ. ευρώ.

METRO Cash & Carry στην Πέτρου Ράλλη

Σε ό,τι αφορά το νέο εγχείρημα, η εταιρεία δημιούργησε ένα νέο πρωτότυπο χώρο με είδη μαζικής εστίασης και Ho.Re.Ca στο METRO Cash & Carry στην Πέτρου Ράλλη. Η MILESTONE,  εταιρεία που ανήκει στον όμιλο της METRO, δημιούργησε έναν ξεχωριστό και εξειδικευμένο χώρο στον 1ο όροφο του καταστήματος στην Πέτρου Ράλλη, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο ειδικά διαμορφωμένο χώρο για είδη μαζικής εστίασης και Ho.Re.Ca.

Σε ένα χώρο πώλησης 1.000 τ.μ., το κατάστημα θα φιλοξενεί προϊόντα από τις εξής κατηγορίες: είδη τραπεζαρίας, μπαρ, κουζίνας, κρεβατοκάμαρας, μπάνιου, μιας χρήσης/αναλώσιμα και γενικής χρήσης. Για πρώτη φορά μάλιστα, παρέχονται πρωτοποριακές υπηρεσίες εξατομίκευσης αρκετών ειδών με το λογότυπο της εκάστοτε επιχείρησης σε πορσελάνη, λευκά είδη αλλά και είδη μιας χρήσης. Για τις ανάγκες  του νέου χώρου,  δημιουργήθηκαν δεκάδες άμεσες νέες θέσεις εργασίας και αρκετές έμμεσες σε αποκλειστικούς συνεργάτες.

Στόχος της METRO ΑΕΒΕ είναι να λειτουργήσει πιλοτικά μέσα στο Φεβρουάριο του 2018, διαδρόμους με τα είδη της MILESTONE σε καταστήματα όχι μόνο χονδρικής, αλλά και λιανικής  πώλησης. Ο αρχικός προγραμματισμός περιλαμβάνει τη δημιουργία διαδρόμων σε τρία καταστήματα METRO Cash & Carry (στον Άλιμο, στην Ελευσίνα και στα Γλυκά Νερά) και σε τέσσερα My market (στο Ολυμπιακό Χωριό, στην Κηφισιά, στο Χαλάνδρι και στη Βάρη). Στόχος της εταιρείας είναι οι διάδρομοι με τα είδη σπιτιού και Ho.Re.Ca. να επεκταθούν σε όλο το δίκτυο των 223 My market και 49 METRO Cash & Carry αντίστοιχα, μέσα στο 2018.

(από αριστερά) κ. Αριστοτέλης Παντελιάδης, διευθύνων σύμβουλος της METRO ΑΕΒΕ, κ. Γιώργος Σαλάχας, διευθύνων σύμβουλος της MILESTONE

Ποιά είναι η MILESTONE 

H MILESTONE είναι μία εταιρεία που δημιουργήθηκε πρόσφατα και εξειδικεύεται στην εμπορία οικιακών ειδών και ειδών μαζικής εστίασης. Το 50% του μετοχικού της κεφαλαίου ανήκει στη Metro και το άλλο 50% στον κ. Γιώργο Σαλάχα, στέλεχος με μακρά πορεία σε εταιρείες με είδη οικιακής χρήσης, όπως Yalco, Omnishop και Sato. Απασχολεί ήδη 12 στελέχη της αγοράς με μεγάλη εμπειρία. Διαθέτει δικές της αποθήκες και έχει στην αποκλειστική της ευθύνη την ανάπτυξη του κλάδου των οικιακών ειδών στα My Market και των ειδών μαζικής εστίασης και Ho.Re.Ca στα METRO Cash and Carry. Η MILESTONE έχει ήδη αναπτύξει δικά της προϊόντα, με δικά της εμπορικά σήματα που θα διακινούνται αποκλειστικά από τα δίκτυα του ομίλου. Τα είδη που διαχειρίζεται είναι κυρίως δικής της εισαγωγής και σχεδίασης ενώ έχει ξεκινήσει και συνεργασίες με Έλληνες παραγωγούς. Επίσης, διαθέτει εξειδικευμένους συμβούλους πωλήσεων για το χώρο της μαζικής εστίασης που θα υποστηρίζουν μεγάλα και εξειδικευμένα έργα στην Ho.Re.Ca αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here