Με άνοδο τζίρου και καθαρής κερδοφορίας έκλεισε το 2017 για τον όμιλο Metro, της οικογένειας Παντελιάδη, που περιλαμβάνει τα καταστήματα Metro Cash&Carry και την αλυσίδα My Market.

Σύμφωνα με τον δημοσιευμένο ενοποιημένο ισολογισμό του ομίλου, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6,15% φθάνοντας τα 1,172 δισ. ευρώ, τα αποτελέσματα προ τόκων και φόρων ανήλθαν στα 25,1 εκατ. ευρώ από 23,686 εκατ. ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων υποχώρησαν κατά 16,12% στα 10,4 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 10,378 εκατ. ευρώ από 6,933 εκατ. ευρώ που ήταν το 2016, καθώς ο φόρος εισοδήματος το 2016 ήταν κατά 5,49 εκατ. ευρώ υψηλότερος σε σχέση με το 2017. Μεγαλύτερη ήταν η αύξηση στα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα, τα οποία στη λήξη της περιόδου άγγιξαν τα 36,645 εκατ. ευρώ από 23,7 εκατ. ευρώ που ήταν το 2016 σημειώνοντας άνοδο κατά 54,6%.

Τα αποτελέσματα αυτά επιτεύχθηκαν για την εταιρεία ποου διοικεί ο Αριστοτέλης Παντελιάδης, σε μία δύσκολη χρονιά για το λιανεμπόριο, η οποία επηρεάστηκε από την επαναλειτουργία του πρώην δικτύου της Μαρινόπουλος, από τον Σκλαβενίτη.

Σημειώνεται ότι εφέτος η εταιρεία ξεκίνησε την ουσιαστική δταστηριοποίησή της στο online σούπρ μάρκετ, μετά την απόκτηση πέρυσι ποσοστού στο WeloveSupermarket.gr. Υπενθυμίζεται ότι το Welovesupermarket.gr ήταν το πρώτο ηλεκτρονικό σούπερ μάρκετ που δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2013 από την εταιρεία Net Spirit Α.Ε., συμφερόντων των αδελφών Ζήβα. Μόλις τον τελευταίο μήνα ανέβηκε η ταμπέλα του ηλεκτρονικού της καταστήματος, του eshop.mymarket.gr, που αποτελεί την επόμενη ημέρα του WeloveSupermarket.gr και συνεχίζει να παρέχει πανελλαδική κάλυψη.

Σήμερα ο όμιλος λειτουργεί 224 καταστήματα, έχοντας ενοποιήσει και το δίκτυο καταστημάτων της Βερόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here