“Άμεση είναι η ανάγκη στήριξής της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας, για την πρόσβασή της σε χρηματοδοτικά εργαλεία”, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Το επιμελητήριο σημειώνει ότι “το κλίμα ανασφάλειας και αγωνίας για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που καλλιεργείται τις τελευταίες ώρες, έρχεται να επισφραγίσει μια περίοδο που η “ραχοκοκαλιά” της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται αντιμέτωπη με τα πολλαπλά προβλήματα που προκαλεί η υγειονομική κρίση. Υπό αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση καλείται να ανακοινώσει άμεσα μέτρα στήριξης της ρευστότητας και της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, σε αντιδιαστολή με τις αναφορές για συγχωνεύσεις και περιορισμό των μικρομεσαίων”.

Οι μικρομεσαίοι, με προϋποθέσεις επιβίωσης και προοπτική ανάπτυξης, σημειώνει το επιμελητήριο, στην προσπάθειά τους να απαγκιστρωθούν από την ανάγκη της τραπεζικής ρευστότητας, βλέπουν σήμερα, το Ταμείο Ανάκαμψης, ως την τελευταία ευκαιρία, για διασφάλιση της βιωσιμότητάς τους.

 

Δήλωση

“Το Β.Ε.Α. ως θεσμικός φορέας εκπροσώπησης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, πιστεύουμε και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη, υπό την προϋπόθεση όμως, ότι θα περιλαμβάνει το σύνολο των επιχειρήσεων και ιδιαιτέρως τις μικρομεσαίες και δεν θα οδηγεί σε αποκλεισμούς, με καταστροφικές για την πλειονότητα των ΜμΕ, συνέπειες.

Περιμένουμε από την πολιτική ηγεσία, να εισακούσει τις δημιουργικές και αναπτυξιακές προτάσεις μας και να μας καλέσει στο τραπέζι των συζητήσεων. Αυτή, θα είναι για μας, η καλύτερη αντιμετώπιση των επιχειρηματιών από το Κράτος”, σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΒΕΑ Παύλος Ραβάνης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here