Σε μετωπική οδηγούνται το υπουργείο Υποδομών και οι παραχωρησιούχοι των οδικών αξόνων για τα διόδια.

Το υπουργείο αποκάλυψε χθες ότι οι παραχωρησιούχοι προχωρούν από 1ης Σεπτεμβρίου στις τιμαριθμικές αυξήσεις –που είχαν ανασταλεί για 8 μήνες με αίτημα του προηγούμενου υπουργού– οι οποίες αντιστοιχούν σε αύξηση 12% στο ύψος των διοδίων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», μάλιστα το υπουργείο χαρακτηρίζει τους παραχωρησιούχους «αναξιόπιστους», υποστηρίζοντας ότι αγνόησαν τις συζητήσεις που βρίσκονταν σε εξέλιξη για την εξεύρεση λύσης.

Σύμφωνα με τις συμβάσεις παραχώρησης, στις αρχές κάθε έτους επιβάλλονται αυξήσεις στις τιμές των διοδίων, με βάση τον δείκτη τιμών καταναλωτή. Επειδή όμως φέτος η αύξηση αυτή θα ήταν σημαντική, στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς ο τότε υπουργός Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε ότι ζήτησε από τους παραχωρησιούχους να μην προχωρήσουν καθόλου σε αυξήσεις. Η συμφωνία που είχε γίνει είναι ότι η συζήτηση θα επαναλαμβανόταν αμέσως μετά τις εκλογές.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, οι παραχωρησιούχοι απευθύνθηκαν με επιστολή τους στις 3 Ιουλίου στη Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών ζητώντας συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την αναπροσαρμογή των διοδίων. Λόγω της σημασίας του θέματος, στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 18 και 24 Ιουλίου συμμετείχαν ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Νίκος Ταχιάος. Από πλευράς παραχωρησιούχων συμμετείχαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» Δημήτρης Γκατσώνης, της «Ολυμπίας Οδού» Παναγιώτης Παπανικόλας (εκπροσώπησε και τη «Γέφυρα Α.Ε.»), του «Μορέα» Γιώργος Συριανός και της «Νέας και Κεντρικής Οδού» Ροδιανός Αντωνακόπουλος. Στη σύσκεψη δεν συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αττικής Οδού (δεν πραγματοποιεί τιμαριθμικές αυξήσεις στα διόδια).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here