Μυστήριο καλύπτει τις νέες επενδυτικές κινήσεις του δισεκατομμυριούχου CEO της Berkshire Hathaway, Γουόρεν Μπάφετ.

Ο μεγαλοεπενδυτής φαίνεται να αγοράζει μία νέα μετοχή ωστόσο κρατά προς το παρόν κλειστά τα χαρτιά του, μεταδίδει το businessinsider.

«Οι εμπιστευτικές πληροφορίες έχουν παραλειφθεί από τα στοιχεία της εταιρείας και έχουν υποβληθεί χωριστά στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ», σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

«Αναμφίβολα χτίζει μια μεγάλη θέση τώρα και ενδεχομένως να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτήν την κίνηση τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κας, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.

Ο Μπάφετ  φαίνεται να προχωρά με προσεκτικές κινήσεις τη νέα στρατηγική του επένδυση, καθώς επιθυμεί να διασφαλίσει ότι επενδυτές δεν θα σπεύσουν να πράξουν το ίδιο, γεγονός που θα ανέβαζε την αξία της εν λόγω μετοχής.

«Δεν είναι πρώτη φορά που ο Μπάφετ εξασφαλίζει την εμπιστευτικότητα των ρυθμιστικών αρχών», σημείωσε ο Κας ο οποίος υπενθυμίζει ότι ο δισεκατομμυριούχος είχε κινηθεί με την ίδια στρατηγική το 2015 όταν πραγματοποίησε επενδυτικό άνοιγμα στην εταιρεία ενέργειας και logistics, Phillips 66.

«Υποψιάζομαι ότι η Berkshire προετοιμάζεται για μία μεγάλη επένδυση σε μια δημόσια εταιρεία και θα ήθελαν να συνεχίσουν τη διαδικασία αθόρυβα», δήλωσε στο Business Insider ο Τζέιμς Σάναχαν, αναλυτής του Edward Jones.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here