Οι μετοχές αξίας είναι λιγότερο ευαίσθητες στις μεταβολές των επιτοκίων, λέει το Citigroup. Την ίδια άποψη έχει και η Eurobank Equities. Υπάρχουν κι άλλες επιμέρους ομοιότητες, αλλά στις βασικές επιλογές οι ομοιότητες τελειώνει εκεί για την ώρα.

Η ελληνική χρηματιστηριακή εστιάζει στο ΧΑ και την ελληνική οικονομία. Είναι αισιόδοξη γιατί η ελληνική οικονομία έχει ισχυρό μακροοικονομικό σενάριο και το απέδειξε ήδη από πέρυσι, ενώ τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης θα στηρίξουν την ανάπτυξη. Βλέπει επίσης ότι η ελληνική αγορά ξεκίνησε τη χρονιά καλύτερα από τις άλλες και ότι είναι ελκυστική σε όρους αποτιμήσεων σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές, στοχεύει στην επενδυτική βαθμίδα και το μεγάλο επενδυτικό κοινό παραμένει εφεδρεία.

Η ελληνική χρηματιστηριακή, δεν χρειάζεται να βγει και να πει ότι αγοράζουμε στις διορθώσεις, το ΧΑ έχει καλύτερη πορεία φέτος, αλλά παραμένει φθηνότερη αγορά από τις άλλες ευρωπαϊκές.

Η Citigroup από την άλλη είναι υπερβολικά συγκρατημένη φέτος λόγω και του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και τη Βρετανία και την αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων από τη Fed, εστιάζει στις μετοχές αξίας και προτιμά το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία από τις αγορές.

Η Citi αγοράζει μετοχές αξίας, στην αγορά του Βρετανίας και στο δείκτη FTSE 100 ή τις χρηματοοικονομικές εταιρείες που βρίσκονται σε περαιτέρω αδυναμία.

Οι αγαπημένες μας αμυντικές επιλογές λέει η Citi, είναι στα καταναλωτικά αγαθά, την υγειονομική περίθαλψη και τις τηλεπικοινωνίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία. Αυτές οι μετοχές θα πρέπει να είναι λιγότερο ευαίσθητες σε υψηλότερα επιτόκια ή σε πιο αργές οικονομίες οικονομικές συνθήκες ανάπτυξης.

Μετοχές αξίας όμως προτείνει η Eurobank η οποία εστιάζει σε Εθνική Τράπεζα, ΔΕΗ, Mutilineos, ΟΠΑΠ, τη Motor Oil και Fourlis.

Επιλέγει τις μετοχές με συγκεκριμένα κριτήρια:

-Μετοχές που συμμετέχουν στο σενάριο της πράσινης μετάβασης (ΔΕΗ, Mytilineos με τιμές- στόχους 14,50 και 22 ευρώ αντίστοιχα)

-Τραπεζικές ενόψει πιστωτικής επέκτασης, κερδοφορίας και ελκυστικής αποτίμησης (ΕΤΕ με τιμή- στόχο 4,20 και προσδοκώμενο P/E στα 6,2)

– Με υψηλές μερισματικές αποδόσεις και περιορισμένες επιπτώσεις από τον πληθωρισμό (ΟΠΑΠ με τιμή στόχο τα 14,70 ευρώ)

-Μετοχές εταιρίες που έχουν σενάριο ανάκαμψης με την κατάργηση των περιορισμών (Motor Oil, Fourlis, αλλά και ΟΠΑΠ και Mytilineos ευνοούνται επίσης από αυτό). Οι τιμές στόχοι για τη Motor Oil είναι στα 17 ευρώ και για τη Fourlis στα 6,20 ευρώ.

Σε γενικές γραμμές το Citi μοιάζει σε αμηχανία. Επιλέγει ΗΒ που έχει χτυπηθεί από τον πληθωρισμό σκληρότερα από τις περισσότερο ανεπτυγμένες αγορές. Αντίθετα η Eurobank Equities έχει το ΧΑ που διατηρεί ακέραιο το σενάριο ανάπτυξης και τις προοπτικές του.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here