Είναι ένας μάνατζερ εγνωσμένου κύρους με πλούσια εμπειρία στον Ιταλικό ενεργειακό κολοσσό Enel.

Θα διαδεχθεί τον συνδικαλιστή Μανώλη Παναγιωτάκη στην -κυριολεκτικά- ηλεκτρική καρέκλα του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ. Τυπικά την εισήγηση για τον νέο CEO της ΔΕΗ έκανε η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας του Δημοσίου,  το υπερ-Ταμείο. Στην ουσία η κυβέρνηση αναζήτησε ένα πρόσωπο που γνωρίζει καλά την παγκόσμια αγορά της Ενέργειας και του έδωσε εγγυήσεις για την απρόσκοπτη προσπάθειά του να εκσυγχρονίσει την αποδεκατισμένη υπερχρεωμένη ΔΕΗ.

Ο κ. Γιώργος Στάσης από το 2016 έως σήμερα ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της ιταλικής Εnel  στη Ρουμανία. Εργάστηκε από το 2007 στον ιταλικό όμιλο ενέργειας ENEL SpA, ξεκινώντας από τη θέση του επικεφαλής της Εnel Green Power για την Νοτιοανατολική Ευρώπη και Μέση Ανατολή, υπεύθυνος μεταξύ άλλων για τις χώρες Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, και Αίγυπτο.

Διαθέτει περισσότερα από 13 χρόνια εμπειρίας στην αγορά της ενέργειας και έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις σε οργανισμούς και φορείς του κλάδου.

Από το 2001 έως και το 2006 εργάστηκε στην Tellas Telecommunications S.A., ως μέλος της Διοικητικής Ομάδας και ως Executive Director of Strategic Projects and Procurement. 

Σήμερα κατέχει επίσης τη θέση του αντιπροέδρου του ΔΣ του Συλλόγου Ξένων Επενδυτών (Foreign Investments Council) στη Ρουμανία, είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας της Συνομοσπονδίας για την Ανάπτυξη της Ρουμανίας (Coalition for Romania’s Development), ενώ παράλληλα συμμετέχει στο ΔΣ του ACUE (Association of Utilities), στο Board of Trustees του Αspen Institute Romania, και στο ΔΣ του Κέντρου Ενέργειας Ρουμανίας (CRE). Επίσης, έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), μέλος της Eπιτροπής Ενέργειας του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, και πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας του G20Y. O κ. Στάσσης σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Kingston στη Μεγάλη Βρετανία και είναι κάτοχος MBA στο Construction Management. Έχει συμμετάσχει σε executive προγράμματα με αντικείμενο την αειφόρο ανάπτυξη στο ELIS Management Academy, καθώς και Executive Leadership στο Harvard University. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here