Του Βαγγέλη Τσάπα

Η προσέγγιση αναμονής για τους εμπόρους να λάβουν πάνω από 10.000 $ bitcoin συνεχίζεται. Εν τω μεταξύ, οι έμποροι επεσήμαναν αυξημένο ενθουσιασμό στις αγορές πετρελαίου τους τελευταίους δύο μήνες.

Ο Jose Llisterri, συνιδρυτής της ανταλλαγής παραγώγων κρυπτονομισμάτων Interdax, λέει ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις, σε συνδυασμό με οικονομικά ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία κοροναϊού, έχουν δημιουργήσει μια πραγματικά μοναδική κατάσταση για το αργό. Το πετρέλαιο ανεβαίνει 1% με ένα βαρέλι αργού στα 35 $ από τον χρόνο Τύπου.

Ο πόλεμος τιμών Ρωσίας-Σαουδικής Αραβίας, σε συνδυασμό με την πανδημία COVID-19, επηρέασε πάρα πολύ το τρενάκι του πετρελαίου. Όλα αυτά τα γεγονότα συνεχίζουν να παίζονται, οπότε αν δεν επιλυθούν πλήρως, οι αγορές πρέπει να αναμένουν ξαφνικές μεταβολές στις τιμές. Αυτά τα γεγονότα έχουν προσελκύσει πολλούς εμπόρους κρυπτογράφησης που παρασύρονται σε ασταθείς αγορές.

Ενώ το bitcoin έχει αυξηθεί από τα 10.081 $ στα χαμηλά στα 3.866 $ από τον Μάρτιο, η τιμή του πετρελαίου ήταν πιο βραχώδης. Στην πραγματικότητα, το πετρέλαιο ήταν πολύ πιο ασταθές από το bitcoin από τον Απρίλιο, με την τιμή spot για το αργό να φτάνει τα 48,56 $ και μόλις 0,04 $ από τον Μάρτιο.

Ο David Russell, αντιπρόεδρος της αγοράς πληροφοριών στο TradeStation Group, μια χρηματιστηριακή εταιρεία, λέει ότι οι θεμελιώδεις πτυχές του bitcoin είναι πολύ διαφορετικές από τις αγορές αργού. «Το Bitcoin δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό από το πετρέλαιο. Έχει περιορισμένη προσφορά, η οποία μόλις έγινε ακόμη μικρότερη λόγω του μισού. Οι αγορές Crypto είχαν επίσης την τελευταία μεγάλη καταιγίδα μεταβλητότητας το 2018 και έκτοτε γίνονται πιο ήρεμες. ”

Πράγματι, το 2020, το bitcoin rollercoaster δεν είχε τίποτα στο πετρέλαιο.

Η υψηλή αστάθεια της παραγωγής, της ζήτησης και της προσφοράς βαρύνει τις αγορές αργού, επηρεάζοντας την τιμή του τρομερά, σημείωσε ο Russell στον CoinDesk. «Ο ένας έχει πεπερασμένη προσφορά (bitcoin), ενώ ο άλλος έχει μακρά ιστορία γλουτών και υπερπαραγωγής (λάδι).»

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here