Η Metavallon VC προχώρησε σε επένδυση seed, ύψους €700K  στην εταιρεία ανάπτυξης καινοτόμων λύσεων ιατροτεχνολογικού λογισμικού, Advantis Medical Imaging, με τη συμμετοχή αγγέλων-επενδυτών (Angel Investors).

Η Advantis δραστηριοποιείται στο χώρο της Απεικονιστικής Ιατρικής και συγκεκριμένα στο πεδίο ανάπτυξης ιατρικού λογισμικού. Το πρώτο προϊόν της εταιρείας με την ονομασία Brainance, αποτελεί μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα νευροαπεικόνισης προσβάσιμη μέσω διαδικτύου. Το Brainance συμβάλλει αποτελεσματικά στην ενίσχυση της παραγωγικότητας εντός του διαγνωστικού τμήματος, μέσω της παροχής εξελιγμένων αλγορίθμων και εργαλείων 2D/3D μετεπεξεργασίας, της διαδικτυακής πρόσβασης και της συνεργατικής χρήσης, καθώς επίσης και μέσω του φιλικού περιβάλλοντος χρήσης που επιτρέπει ελαχιστοποίηση του χρόνου ανάλυσης. Οι τελευταίας γενιάς μεθοδολογίες που έχουν ενσωματωθεί και εφαρμόζονται από το Brainance παρέχουν στον  χρήστη υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας για την εξαγωγή τόσο ποιοτικών όσο και ποσοτικών αποτελεσμάτων, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την εγκυρότερη και εγκαιρότερη διάγνωση σοβαρών εγκεφαλικών παθήσεων όπως ο εγκεφαλικό όγκος, η σκλήρυνση κατά πλάκας κ.ο.κ. Το Brainance χρησιμοποιείται ήδη κλινικά από οργανισμούς υγείας όπως νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα εντός της ΕΕ.

Η Advantis ιδρύθηκε το 2016, από τους  Ζωή Γιαβρή, Πάρι Ζιώγκα και Δημήτρη Ροζάκη, με στόχο την ενίσχυση της Απεικονιστικής Ιατρικής σε επίπεδο διαγνωστικής αξιοπιστίας, πρόσβασης και ευκολίας χρήσης μέσω της ενσωμάτωσης της Cloud τεχνολογίας. Η τρέχουσα παγκόσμια αγορά λογισμικών ιατρικής απεικόνισης εκτιμάται στα $2.5B ενώ αναμένεται να αυξηθεί στα  $4.5B έως το 2024. Υπολογίζεται ότι περίπου 100 εκατομμύρια εξετάσεις μαγνητικών τομογραφιών πραγματοποιούνται κάθε χρόνο, ενώ το 30% αυτών των εξετάσεων αφορούν τον εγκέφαλο. Η Advantis έχει ήδη συνεργασίες με νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της απευθύνονται τόσο σε νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα, οργανισμούς κλινικών ερευνών  φαρμακευτικές, και τηλε-ακτινολογικές εταιρείες, όσο και σε ιδιώτες ιατρούς και ερευνητές. Η εταιρεία στελεχώνεται ήδη από καταρτισμένους μηχανικούς λογισμικού, νευροεπιστήμονες και business development επαγγελματίες, και ταυτόχρονα υποστηρίζεται από μια εξειδικευμένη επιστημονική συμβουλευτική ομάδα της οποίας ηγείται ο  Δρ. Νίκος Παπανικολάου.

Η επένδυση θα αξιοποιηθεί  για την επιτάχυνση των προωθητικών και εμπορικών ενεργειών της εταιρείας, την περαιτέρω βελτίωση και αυτοματοποίηση των υπαρχόντων υπηρεσιών λογισμικού μέσω της ενσωμάτωσης μεθοδολογιών τεχνητής νοημοσύνης, καθώς επίσης και τη διεξαγωγή έρευνας και ανάπτυξης με στόχο την επέκταση σε περαιτέρω ανθρώπινα όργανα όπως ο προστάτης και ο μαστός. Η εταιρεία διευρύνει τις ομάδες της σε Αθήνα και Αϊντχόφεν με επιπλέον προσλήψεις στα τμήματα πωλήσεων, τεχνολογίας και ποιοτικού ελέγχου. Οι θέσεις εργασίας είναι διαθέσιμες εδώ.

Η Metavallon VC δραστηριοποιείται σε Seed επενδύσεις όπως αυτή της Advantis, με ευκαιρίες υποβολής προτάσεων επενδύσεων καθόλη την διάρκεια του έτους. Η εταιρεία συνεχίζει τις Pre-Seed επενδύσεις, αξιολογώντας τις εταιρείες που υποβάλλουν τις προτάσεις τους κατα την διάρκεια των cut-off προθεσμιών, με επόμενη καταληκτική ημερομηνία στις 7 Απριλίου του 2019. Οι εταιρείες που ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλουν την επενδυτική τους πρόταση εδώ.

Εγγραφείτε δωρεάν στο καθημερινό newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.
Δεν μοιραζόμαστε ή πουλάμε σε τρίτους τα προσωπικά σας δεδομένα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here