Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της πάλαι ποτέ κραταιάς αλυσίδας γυναικείων εσωρούχων το τελευταίο διάστημα οδηγούν την εταιρεία στην απόφαση να πουλήσει το 55% της -συμπεριλαμβανομένων των brands Pink και Victoria’s Secret Beauty -στη Sycamore Partners, έναντι τιμήματος περίπου 525 εκατ. δολαρίων.

Η L Brands θα παραμείνει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, καθώς θα διατηρήσει το υπόλοιπο 45%. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η συνολική αξία της Victoria’s Secret αποτιμάται στο 1,1 δισ. δολάρια. Η L Brands σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού της εταιρείας για να μειώσει τον υψηλό δανεισμό της.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εταιρεία οδηγήθηκε στην απόφαση υπό το βάρος της πτωτικής πορείας των πωλήσεών της, της προσπάθειας σύγκλισης με τις νέες καταναλωτικές τάσεις -που δεν συνάδουν με τον “σέξι” χαρακτήρα για τον οποίο έχει γίνει γνωστή η εταιρεία- αλλά και της προφύλαξης από την αρνητική δημοσιότητα που έχει προκαλέσει η σχέση του διευθύνοντος συμβούλου της μητρικής της, Les Wexner, λόγω της σχέσης του με τον αποβιώσαντα χρηματιστή Jeffrey Epstein, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για τράφικινγκ.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Wexner, που βρισκόταν στο τιμόνι της L Brands εδώ και 50 χρόνια, θα αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, αλλά θα παραμείνει επίτιμος πρόεδρος. Όσον αφορά τις πωλήσεις της Victoria’s Secret, στο τέταρτο τρίμηνο του έτους σημείωσαν πτώση 10%, όπως ανακοίνωσε η L Brands.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here