Η πόλη του Βόλου συγκεντρώνει πάνω της το επενδυτικό ενδιαφέρον ηχηρών ονομάτων, με στόχο την εγκατάσταση FSRU είτε στο λιμάνι, είτε σε έτερη περιοχή, καθώς για τον λιμένα υπήρξαν αντιδράσεις από το ΤΑΙΠΕΔ.

Ο λόγος, για το project της Mediterranean Gas που αφορά στην εγκατάσταση πλωτής δεξαμενής υγροποιημένου φυσικού αερίου. Πρόκειται για ένα έργο 365 εκατομμυρίων δολαρίων, απόδοσης 4,6 δισ. κ.μ. ετησίως που θα συνδέται με την ηπειρωτική χώρα μέσω υποθαλάσσιου αγωγού περίπου 340 μ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη εκδηλώνεται έντονο διεθνές ενδιαφέρον για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο του FSRU, όπως και μεγάλο ενδιαφέρον για δέσμευση δυναμικότητας.

Η Mediterranean Gas, ελέγχεται κατά 80% από τον επιχειρηματία Θεοδ. Θεοδωρόπουλο, μέσω των Norion Ltd. και Vapiando Ltd., και κατά 20% από την Goldenport Maritime του εφοπλιστή Γ. Δράγνη.

Στόχος είναι η επένδυση να ολοκληρωθεί μέσα στο 2023 ώστε το πρώτο τρίμηνο του 2024  να ξεκινήσει η λειτουργία του νέου FSRU.

Πρόσφατα ο κ. Βασίλειος Πετκίδης, CEO της Mediterranean Gas Α.Ε.: δήλωσε «Το FSRU “ΑΡΓΩ” είναι ένα έργο στον Βόλο, για τον Βόλο, για την Ελλάδα, τα Βαλκάνια, τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μια ασφαλής και αξιόπιστη υποδομή, με πολύπλευρα και απτά οφέλη για την τοπική οικονομία και κοινωνία. Ένα έργο που θα συμβάλλει καθοριστικά στη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας μας και στην ανάδειξη της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου στην Ευρώπη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι σε εξέλιξη δύο ακόμη έργα FSRU, το ένα υποστήριξη της GasLog της Livanos στην Αλεξανδρούπολη στα βόρεια της χώρας και ένα άλλο στα δυτικά της Αθήνας, το οποίο θα λειτουργεί από το διυλιστήριο Motor Oil που ελέγχεται από τον Βαρδινογιάννη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here