Ένα πρωτοποριακό και εμβληματικό έργο εγκαινιάζει αύριο ο πρωθυπουργός: Τη μετατροπή της Αστυπάλαιας σε «πράσινο» και «έξυπνο» νησί.

Η Γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen αύριο υπογράφει συμφωνία με την Ελληνική Κυβέρνηση για μια επένδυση ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, με πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Θα είναι η μοναδική επένδυση σε ολόκληρο τον κόσμο που συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση, την πράσινη ενέργεια, τη διαμοιραζόμενη συγκοινωνία και αυτοκίνηση με μακροπρόθεσμο ορίζοντα την αυτόνομη οδήγηση.

Το σχέδιο όχι μόνον είναι ρηξικέλευθο αλλά επιπλέον δημιουργεί προστιθέμενη αξία αφού καθιστά την Ελλάδα προορισμό ελκυστικών πρωτοποριακών επενδύσεων, όπως συμβαίνει και με άλλες επενδύσεις διεθνών κολοσσών, π.χ. της Microsft.

Περίπου έναν χρόνο προετοίμαζε το έδαφος ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, με όλες τις δυσκολίες που προκάλεσε η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η σημασία που δίνει η γερμανική πλευρά στο έργο φαίνεται από το γεγονός ότι έχει εμπλακεί από την αρχή προσωπικά ο Dr Herbert Dies, διευθύνων σύμβουλος της VolksWagen.

Τα «αποκαλυπτήρια» του πρότζεκτ, αναμένεται να γίνουν αύριο το πρωί, σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μαξίμου απ’ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Volkswagen κ. Χέρμπερτ Ντις, τον υφυπ. για την οικονομική διπλωματία κ. Κώστα Φραγκογιάννη και τον δήμαρχο Αστυπάλαιας κ. Νίκο Κομηνέα.

H εκδήλωση θα μεταδοθεί από την πλατφόρμα LiveOn του ethosGROUP

H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα αναπτύξει στο νησί,  μονάδα παραγωγής πράσινης ενέργειας που θα μπορεί να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του νησιού σε ηλεκτρισμό.

Το έργο προβλέπει αντικατάσταση όλων των δημόσιων συγκοινωνιών με ηλεκτροκινούμενα οχήματα αλλά και κίνητρα στους κατοίκους του νησιού, για να αντικαταστήσουν τα αυτοκίνητά τους με ηλεκτρικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here