“Πλώρη” για τις ελληνικές startups βάζουν αμερικανικοί όμιλοι, οι οποίοι έχουν εστιάσει στο ελληνικό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων.

Κατά πληροφορίες η αμερικανική Prodege με τζίρο που πλησιάζει στα 350 εκατ. δολ. φέρεται να διέθεσε 790-85 εκατ. δολάρια για την εξαγορά της ελληνικής Pollfish, με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Η Pollfish δραστηριοποιείται στην αγορά των online ερευνών έχοντας για πελάτες της μεγάλα διεθνή brands και επιχειρήσεις. Η ίδια η Prodege έχει αναπτύξει μια παρόμοια πλατφόρμα η οποία βοηθά brands αλλά και agencies να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες ώστε να διευρύνουν το αγοραστικό τους κοινό.

Διαβάστε επίσης:

Accusonus, η εξαγορά του Facebook και η νέα ελληνική θυγατρική…

Η εταιρεία Pollfish, 24 μήνες μετά την ίδρυση της το 2015 επέλεξε να μεταφέρει την έδρα της στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη. Στα headquarter της λειτουργούν τμήματα Sales, Marketing, Finace. Παράλληλα διατηρεί γραφεία στην Αθήνα – στο κέντρο της πόλης- που ασχολούνται με το customer support και το publisher acquisition.

Στο πελατολόγιο της εντάσσονται πλέον κορυφαία παγκόσμια brands μεταξύ των οποίων η Apple, το Spotify, η NFL, το Netflix, η Samsung κ.α καθώς και κράτη αλλά και διεθνείς οργανισμοί.

Ιδρυτές της είναι οι Γιάννης Παπαδάκης, Ανδρέας Βούρκος, Γιάννης Ζαούδης και Ζήσης Μπέλλας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here