Μια σοβαρή πολεοδομική εκκρεμότητα επιχειρεί να λύσει ο Δήμος Πεντέλης. Πρόκειται για την απόκτηση χώρου με σκοπό τη δημιουργία άλσους επτά στρεμμάτων στη Νέα Πεντέλη. Συγκεκριμένα, μετά από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, υποβλήθηκε πρόταση από τη δημοτική Αρχή για τη χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο με σκοπό την απόκτηση του συγκεκριμένου κοινοχρήστου χώρου που περιβάλλεται από τις οδούς Δελφών-Βαλτετσίου-Λ. Κηφισίας και Γεωργίου Παπανδρέου και έχει έκταση 7.028,62 τ.μ.

Με την απόκτηση αυτού του χώρου θα επιτευχθεί η οριστική επίλυση ενός πολεοδομικού ζητήματος, που έχει επί δεκαετίες απασχολήσει με αποφάσεις ελληνικών και ευρωπαϊκών δικαστηρίων.

«Πορευόμαστε σταθερά και αποτελεσματικά στην υλοποίηση όσων υποσχεθήκαμε στους δημότες. Παραλάβαμε πολλές πολεοδομικές εκκρεμότητες, που τις επιλύουμε με σχέδιο και επιμονή. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε την πόλη μας πιο φιλική προς τους πολίτες, με όμορφους και λειτουργικούς ελεύθερους χώρους πρασίνου» δήλωσε η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά και πρόσθεσε: «Έχουμε γνώση και εκμεταλλευόμαστε όλες τις διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης, από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, χωρίς καμία επιβάρυνση για τον δήμο και τους δημότες. Σύντομα και άλλες πολεοδομικές εκκρεμότητες που παραλάβαμε θα επιλυθούν».

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος Άντα Χάνου-Μπούσουλα, τόνισε: «Η απόκτηση του κοινόχρηστου χώρου που βρίσκεται το ΟΤ 206 της Νέας Πεντέλης είναι επιβεβλημένη, καθώς είναι ένας πνεύμονας πρασίνου με μεγάλη πολεοδομική, περιβαλλοντική και κοινωνική σημασία για τη δημοτική κοινότητα Νέας Πεντέλης, η οποία υπολείπεται ελεύθερων χώρων. Με συστηματική δουλειά κάνουμε άλλο ένα βήμα για την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού, αυτή τη φορά στη Νέα Πεντέλη. Ένα μείζονος δυσκολίας ζήτημα, που ταλανίζει την περιοχή από τη δεκαετία του 1960 οδηγείται σε διαδρομή επίλυσης πολεοδομικά, ιδιοκτησιακά και νομικά χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Δήμου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here