Τη μελέτη και κατασκευή τεσσάρων νέων έργων συνολικής ισχύος 2 MWp στην Κεντρική Ελλάδα ανέθεσε στην τεχνική εταιρεία Messaritis Ανανεώσιμες η Κρατερός Α.Ε στα πλαίσια του επενδυτικού προγράμματος της Κρατερός ΑΕ και της επιτυχημένης συνεργασίας με την εταιρεία Messaritis Ανανεώσιμες.

Η Messaritis Ανανεώσιμες αποτελεί μέρος του ομίλου εταιριών MESSARITIS, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας από το 1955.

Καινοτομία για την Ελληνική αγορά αποτελεί το γεγονός ότι τα έργα αυτά θα μελετηθούν και κατασκευασθούν με τάση 1.500V DC αντί για 1.000V, ελαχιστοποιώντας έτσι τις απώλειες των έργων προς όφελος της συνολικής παραγωγής.

Μέχρι τώρα, τα έργα που κατασκευάζονταν σε αυτήν την τάση λειτουργίας υλοποιούνταν αποκλειστικά  στο εξωτερικό και αφορούσαν εγκαταστάσεις πολλών μεγαβάτ. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη σχεδίαση και υλοποίησή τους χρειάστηκε μια εκ΄ βάθους προσαρμογή των μελετών και της προμήθειας των χρησιμοποιούμενων υλικών ώστε να είναι κατάλληλα για την υψηλή αυτή τάση.

Επιπλέον, επενδύθηκαν σημαντικά κεφάλαια για την αναβάθμιση όλου του εξοπλισμού της εταιρίας, ούτως ώστε με την ηλέκτριση του έργου να πραγματοποιηθούν όλες οι δοκιμές που προβλέπονται από το πρότυπο IEC62446, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε έργο που παραδίδει η εταιρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here