“Χρώματα και αρώματα” γέμισε ένα κατά τ’ άλλα αστικό τοπίο στην καρδιά της Αθήνας, στο Moxy Athens City, επί της Σταδίου. Ήταν πριν 1,5 χρόνο περίπου, όταν στο κτήριο του πρώην Σαρόγλειου Μεγάρου άνοιξε τις πύλες του το μοντέρνο ξενοδοχείο, ταράζοντας τα νερά του κλάδου φιλοξενίας, χάρη στις καινοτομίες που εισήγαγε και της βιοκλιματική αρχιτεκτονική του.

Fast forward, έπειτα από αρκετούς μήνες, η στοά του μετατράπηκε σε καμβά για τον καλλιτέχνη street artist b. ο οποίος δημιουργεί το νέο του έργο, γεμίζοντας με χρώμα το αστικό τοπίο στην «καρδιά» της πρωτεύουσας, αντλώντας έμπνευση – από τι άλλο; – την πόλη της Αθήνας.

Το Moxy Athens City, το πρώτο trendy hotel brand από τη Marriott, υπό τη διαχείριση της SWOT Hospitality, συνεργάζεται και πάλι με τον διάσημο street artist  b., ο οποίος αυτή τη φορά φιλοτεχνεί το «Athens Midnight Blossom», ένα έργο μεγάλων διαστάσεων στη στοά του ξενοδοχείου, όπου δίνουν ραντεβού η τέχνη, η μόδα και η μουσική μέσα από μοναδικά events, ανοιχτά στο κοινό της πόλης. 

«Στο νέο έργο που δημιούργησα στη στοά του Moxy, εμπνέομαι από την Αθήνα και τους ανθρώπους της, και από μια ουτοπική προσέγγιση ενός πολύχρωμου κήπου, ως αναφορά στον μύθο του κήπου των Εσπερίδων, που μπλέκεται μαζί με τον αστικό ιστό και την καθημερινή ζωή.

Η συνεργασία με το Moxy Athens City έχει ένα στοιχείο που με ενδιαφέρει πολύ ως καλλιτέχνη αλλά και αρχιτέκτονα και αυτό είναι η ένταξη της τέχνης στην καθημερινή ζωή της πόλης», δηλώνει ο street artist b. 

Τα graffiti έργα του διάσημου street artist b. είναι ήδη στενά συνδεδεμένα με τη φιλοσοφία, την ταυτότητα και τον urban fun χαρακτήρα του Moxy Athens City καθώς κοσμούν πολλούς από τους κοινόχρηστους χώρους του όπως και τα δωμάτια του ξενοδοχείου. Μοντέρνα σχέδια, με έντονη χρωματική ποικιλία, σε συνδυασμό με το urban στοιχείο, αποπνέουν ζωντάνια και νεανικότητα, φέρνοντας «αέρα» τέχνης στην εμπειρία της διαμονής των επισκεπτών αλλά και την καθημερινή ζωή της πρωτεύουσας. Η συνεργασία με τον καλλιτέχνη ενισχύει ακόμα περισσότερο τη σύνδεση του ξενοδοχείου με την τέχνη, όπου εδώ και ένα χρόνο φιλοξενεί κάθε μήνα έργα νέων καλλιτεχνών μέσα από το θεσμό Μοxy Art Affairs.

«Πιστεύω πως η πόλη χρειάζεται την τέχνη, αλλά και το αντίστροφο, και ο τρόπος είναι να την συναντά κανείς σε μέρη εκτός από τους καθιερωμένους χώρους τέχνης όπως μουσεία και γκαλερί. Για παράδειγμα αν μπορεί κανείς να την συναντά σε ένα ξενοδοχείο, ένα αεροδρόμιο ή γενικά στο δημόσιο χώρο ως art installations, γλυπτά, street art, τότε αλλάζει και η αντίληψη του καλλιτεχνικού έργου αλλά και της ίδιας της εμπειρίας ενός περιπάτου στην πόλη» συμπληρώνει ο b., έργα του οποίου κοσμούν μεταξύ άλλων τοίχους στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», το κέντρο της Αθήνας και του Λας Βέγκας, ενώ προσωπικές συλλογές έχουν εκτεθεί σε μεγάλες γκαλερί όπως η Allouche Benias Gallery στην Αθήνα και η Allouche Gallery Los Angeles.

Σε δήλωσή του ο Πάνος Κωνσταντινίδης, CEO της SWOT Hospitality, σχολίασε: «Είναι μεγάλη μας χαρά να υποδεχόμαστε για ακόμα μία φορά την έμπνευση και τα μοναδικά έργα τέχνης του street artist b., στο Moxy Athens City. Η εξαιρετική του ματιά προς την κοινωνική διάσταση της τέχνης, η αισθητική και η αισιόδοξη προσέγγιση του αστικού τοπίου συνδέεται άμεσα με τη φιλοσοφία του Μoxy Athens City αναβαθμίζοντας την εμπειρία διαμονής των επισκεπτών μας».