Συνεργασία των δυο εταιρειών για παροχή ψηφιακών ασφαλιστικών υπηρεσιών

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ο κολοσσός του ridesharing Uber ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με την ασφαλιστική εταιρεία mobile first INSHUR για την ασφαλιστική κάλυψη των οδηγών που χρησιμοποιούν την εφαρμογή της Uber.

H ΙΝSHUR χρησιμοποιεί σε σχεδόν πραγματικό χρόνο τα δεδομένα από τις διαδρομές των οδηγών που συνεργάζονται με την Uber, τις τοποθεσίες τους και τις αξιολογήσεις που λαμβάνουν από τους πελάτες. Και τα αξιοποιεί για να υπολογίσει και να τιμολογήσει τους κινδύνους που αναλαμβάνουν οι οδηγοί, καθώς και να επιβραβεύσει τους πιο ασφαλείς οδηγούς με φθηνότερες καλύψεις.

Το ασφαλιστικό «πακέτο» της INSHUR είναι πλήρως ψηφιακό και στοχεύει στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που συναντούν οι οδηγοί της Uber όταν εξαγοράζουν εξειδικευμένες υπηρεσίες, επιβραβεύοντας παράλληλα την ασφαλή οδήγηση. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, άνω των 50% των οδηγών περίμεναν μια ημέρα για να αποκτήσουν ασφάλιση και το 11% περίμεναν για 1-2 εβδομάδες.

Στην παρούσα φάση, οι οδηγοί που συνεργάζονται με την Uber (και άλλες εταιρείες ridesharing) πρέπει να συμπληρώσουν χαρτιά και να επισκεφθούν κάποιο μεσίτη, διαδικασία που είναι δαπανηρή και χρονοβόρα. Η εφαρμογή της INSHUR έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας για τους οδηγούς, επιτρέποντάς τους να εισέλθουν στην εφαρμογή με το Uber ID τους, να «σαρώσουν» το δίπλωμα οδήγησής τους, να επιλέξουν την κάλυψη που επιθυμούν και μετά να καταβάλουν οτ σχετικό αντίτιμο. Όπως επισημαίνουν οι Uber και INSHUR, η διαδικασία αυτή διαρκεί μόλις τρία λεπτά και οι οδηγοί μπορούν να κάνουν προσαρμογές 24/7 χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν για κάποιον μεσίτη. Με το που ενεργοποιείται  η κάλυψη, τα σχετικά έγγραφα «φορτώνονται» αυτόματα στην πλατφόρμα της Uber και οι ειδοποιήσεις στέλνονται αυτομάτως όταν ο οδηγός δεν είναι online.

«Η ασφάλεια είναι στην καρδιά οτιδήποτε κάνουμε», σχολίασε ο Fred Jones, διευθυντής της Uber London Limited. “Έχουμε εισαγάγει πολλά νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας στην εφαρμογή μας και έχουμε βελτιώσει τις διαδικασίες μας τους τελευταίους 18 μήνες. Ωστόσο, δεν σταματάμε εδώ γιατί, σε ό,τι αφορά την ασφάλεια της πλατφόρμας μας, η δουλειά μας δεν τελειώνει ποτέ».

Η συνεργασία Uber-INSHUR θα συμβάλει επίσης στην καταπολέμηση της ασφαλιστικής απάτης, καθώς η INSHUR μπορεί να παρέχει ψηφιακούς ελέγχους σε πραγματικό χρόνο,. Όπως τόνισε ο συν-ιδρυτής της εταιρείας, David Daiches, “Δημιουργήσαμε μια τεχνολογική πλατφόρμα που βασίζεται σε δεδομένα, εξασφαλίσαμε ασφαλιστική ικανότητα από έναν αξιόπιστο πολυεθνικό όμιλο και επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στη Νέα Υόρκη και τη Μ. Βρετανία…Η σχέση μας με την Uber ενισχύει ακόμα περισσότερο την επικέντρωσή μας στην τεχνολογία και την αξιολόγηση του κινδύνου στη βάση χρήσης δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Ο στόχος είναι η επιβράβευση των ασφαλέστερων οδηγών με τις καλύτερες αξιολογήσεις, κάτι θετικό για όλους». 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here