Επενδυτής που θέλει να ενισχύσει start ups γίνεται ο Λιονέλ Μέσι. Ο μεγαλύτερος σύγχρονος αστέρας της μπάλας και πολυεκατομμυριούχος, δεν ακολουθεί απλώς το παράδειγμα των αστέρων του αμερικανικού NBA, αλλά ιδρύει και επενδυτική εταιρία συμμετοχών, που θα εστιάζει στους κλάδους της αθλητικής τεχνολογίας, των media και του αθλητισμού γενικότερα.

Δεν έχει γίνει γνωστό το κεφάλαιο της εταιρίας, αλλά τα ειδικά έντυπα υπολογίζουν τη συνολική περιουσία του Μέσι περίπου στα 600 εκατ. δολάρια, περιλαμβάνοντας φυσικά όλα τα περιουσιακά στοιχεία του και την αξία του ονόματός του ως brand. Δεν πρόκειται δηλαδή για μετρητά…

Η εταιρία του θα έχει έδρα δίπλα στη Σίλικον Βάλεϊ, στο Σαν Φρανσίσκο, στην πηγή δηλαδή των τεχνολογικών καινοτομιών. Με όνομα Play Time Sports-Tech HoldCo θα είναι το βασικό επενδυτικό όχημα του Αργεντινού μάγου της μπάλας.

Η εταιρία δηλώνει, ότι θα αναζητά άγνωστες ευκαιρίες και θα διοικείται από τον Αμερικανό επιχειρηματία Ράζμιγκ Χοβαγκίμιαν, εταίρο του venture capital Graph Ventures. Ο Μίκαελ Μαρκέζ, ιδρυτής της επενδυτικής τράπεζας Code Advisors, θα διατελεί χρέη ειδικού συμβούλου.