Προχωρούν κανονικά οι διαδικασίες κεφαλαιακής ενίσχυσης της Attica Bank, σύμφωνα με πηγές της τράπεζας, με τις αρμόδιες αρχές, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών να δείχνουν ενήμερες και έτοιμες να εγκρίνουν και να δρομολογήσουν τις διαδικασίες.

Στις αμέσως επόμενες μέρες, η  Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να εγκρίνει το ενημερωτικό δελτίο για τον αναβαλλόμενο φόρο (DTC), ώστε να μπει μπροστά η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.

  • Ήδη έχουν αναρτηθεί οι σχετικές ανακοινώσεις και το Ενημερωτικό Δελτίο, ώστε μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μετατροπής των warrants σε μετοχές και η εισαγωγή τους προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο.

Επόμενος σταθμός για την Attica Bank είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 490 εκατ. ευρώ, με στόχο να ολοκληρωθεί έως το πρώτο τρίμηνο του 2023.

  • Το ΤΜΕΔΕ, το ταμείο των Μηχανικών, έχει δεσμευτεί να βάλει 30 εκατ. ευρώ και η Ellington 100 εκατ. ευρώ.
  • Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ΤΧΣ θα καλύψει περίπου τα 330 εκατ ευρώ για το ποσοστό που κατέχει στην Attica Bank.

Mετά την εκ νέου ενεργοποίηση του DTC και την απόκτηση των warrants υπέρ του Δημοσίου, το ποσοστό του ΤΧΣ διαμορφώνεται στο 67,3%.

  • Για το σκοπό αυτό, θα ξεκινήσει η κατάρτιση του νέου ενημερωτικού δελτίου για την ΑΜΚ, ώστε να υποβληθεί το ταχύτερο δυνατό προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο.

Στόχος της διοίκησης της τράπεζας είναι από τη νέα χρονιά η Attica Bank να είναι κεφαλαιακά αποκατεστημένη και σε νέα τροχιά λειτουργίας, υλοποιώντας το business plan που έχει διττό ρόλο: εξυγίανσης όπου απαιτείται και ανάπτυξης με νέα προϊόντα και τραπεζικές υπηρεσίες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here