Στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης με την Τουρκία αναφέρθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξη του Βερολίνου στην Αθήνα. «Ναι, πρέπει να πάρουμε σοβαρά όσα λένε οι Έλληνες φίλοι μας, πρέπει να τους στηρίξουμε σε όσα έχουν δίκιο», τόνισε η καγκελάριος, σημειώνοντας ωστόσο ότι

  • δεν επιθυμεί περαιτέρω κλιμάκωση και για να γίνει αυτό, «πρέπει να μιλάει κανείς με όλες τις πλευρές.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βερολίνο, η κα Μέρκελ τόνισε ότι δεν μίλησε, ούτε πρόκειται να μιλήσει σήμερα με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, αλλά υπάρχει τακτική επικοινωνία μεταξύ τους.

Τόνισε ότι έχει μιλήσει εντατικά με τον Εμανουέλ Μακρόν για τη στάση της Γαλλίας στην υπόθεση και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια σύγκρουση μεταξύ δύο χωρών-μελών του ΝΑΤΟ «και σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να επιλυθεί».

Δεν θα μιλήσει σήμερα με Ερντογάν

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα αναμενόταν τηλεφωνική επικοινωνία της Γερμανίδας Καγκελαρίου με τον Τούρκο Πρόεδρο σε μια προσπάθεια του Βερολίνου να μειωθεί η ένταση στην περιοχή μετά τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Ωστόσο, η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι δεν μίλησε, ούτε πρόκειται να μιλήσει σήμερα με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, αλλά υπάρχει τακτική επικοινωνία μεταξύ τους.

Γερμανία και ΗΠΑ συμμερίζονται τη σημασία του ΝΑΤΟ

Η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμερίζονται την πεποίθηση πως το ΝΑΤΟ είναι μια σημαντική συμμαχία για την πολιτική της ασφάλειας, δήλωσε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ απαντώντας σε ερώτηση για την προοπτική της μελλοντικής συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στη χώρα αυτή. «Θα εργαστώ από κοινού με οποιονδήποτε εκλεγμένο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε και πρόσθεσε πως οι δύο χώρες καθοδηγούνται από παρόμοιες αξίες και συμφέροντα.

«Είναι φυσικό να υπάρχουν διαφορές απόψεων, αλλά υπάρχουν επίσης κοινά πράγματα. Ειδικά όταν πρόκειται για το ΝΑΤΟ∙ πιστεύω πως και οι δύο πιστεύουμε πως το ΝΑΤΟ είναι μια σημαντική συμμαχία για την πολιτική της ασφάλειας, στην οποία συμμετέχει η Γερμανία», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here