Εντός του τρέχοντος μηνός αναμένεται να ανοίξουν τα πρώτα καταστήματα discount supermarket MERE  σε πόλεις της Περιφέρειας.

Όλα είναι έτοιμα σε Λάρισα, Τρίπολη και Θεσσαλονίκη και εντός Φεβρουαρίου θα ανοίξει η αυλαία στην Ελλάδα για την ρωσική αλυσίδα Svetofor, του ομίλου Torgservis, που ανήκει στην ρωσική οικογένεια με γερμανικές ρίζες Schneider.

Δύο τουλάχιστον καταστήματα θα ανοίξουν το προσεχές διάστημα με στόχο τελικά η αλυσίδα να μετρά 80 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα στα τέλη του 2021.

Πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό concept που παραπέμπει  σε μια λιτή, τύπου “χονδρεμπορική” εκδοχή supermarket.

Αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον είναι το μικρό κωδικολόγιο των καταστημάτων, που αναμένεται να έχει περίπου 250 κωδικούς, χωρίς να περιλαμβάνει αρχικά “ευπαθή” προιόντα όπως φρέσκο κρέας, ψαρικά και οπωροκηπευτικά.

Και ενώ τα πρώτα καταστήματα είναι έτοιμα να ανοίξουν τις πύλες τους, οι Ρώσοι επιδίδονται σε “σαφάρι” για τον εντοπισμό των κατάλληλων προς μίσθωση ακινήτων που θα στεγάσουν τα νέα καταστήματα.

Βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών, θα επιλεχθούν κτήρια σε πόλεις της Ελλάδας με πληθυσμό άνω των 25.000 κατοίκων, κατά προτίμηση πυκνοκατοικημένες.

Τα σημεία θα πρέπει να είναι σε πολυσύχναστους δρόμους με εύκολη πρόσβαση για όλους.

Όσον αφορά τα ακίνητα αυτά καθεαυτά, θα πρέπει να είναι ενιαία, σε καλή κατάσταση, με καθαρό χώρο πωλήσεων από 650 έως 1.150 τ.μ.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις προδιαγραφές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here