Η υψηλή ζήτηση σε containerships, tankers και πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου καθώς και η αναταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα οδήγησαν τις ναυτιλιακές στην αναζήτηση καλύτερων λύσεων για την γρήγορη μεταφορά και παράδοση των φορτίου καθώς και ευέλικτες και πρωτοποριακές συμφωνίες για τα logistics.

Στο τραπέζι τέθηκαν όλα τα “όπλα” που παρέχει η τεχνολογία, όπως ΑΙ, σύγχρονα τεχνολογικά, λειτουργικά και διαχειριστικά συστήματα, συστήματα παρακολούθησης κ.ο.κ.

Οι όμιλοι ναυτιλίας και logistics προχώρησαν σε μια σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να “ξορκίσουν” τις επιπτώσεις της covid-19, με τελευταία κίνηση την εξαγορά της πλατφόρμας ΑΙ Quantship από την Delta Corp Shipping, μια αναπτυσσόμενη πάροχο logistics.

Η Quantship ξεκίνησε στο Entrepreneur First, στη Σιγκαπούρη το 2019. «Με τη διεπιστημονική εμπειρία στη ναυτιλία και το quant trade, οι ιδρυτές μπόρεσαν να δημιουργήσουν γρήγορα μια πλατφόρμα AI που έχει ξεκλειδώσει τεράστια αξία για τον τομέα μεταφοράς χύδην φορτίου της ναυτιλίας», δήλωσε η Bernadette Cho, γενική διευθύντρια και συνεργάτης της Entrepreneur First.

«Η εξαγορά της Quantship είναι απόδειξη του ότι η Delta Corp βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενός όλο και πιο ψηφιακού ναυτιλιακού κόσμου, όπου η λήψη αποφάσεων βάσει δεδομένων είναι το κλειδί για την απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

Βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες στην ομάδα και στην τεχνολογική ικανότητα και βλέπουμε άλλους τομείς για πιθανή συνεργασία στο πλαίσιο των προσφορών της Delta στους πελάτες της, όπου η τεχνογνωσία της Quantship θα μπορούσε να είναι χρήσιμη», δήλωσε ο Mudit Paliwal, Διευθύνων Σύμβουλος της Delta Corp.

Η Quantship θα συνεχίσει να λειτουργεί το γραφείο της στη Σιγκαπούρη και η ιδρυτική ομάδα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Delta Corp.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here