Η Εurop Assistance συμβαδίζει με τις νέες απαιτήσεις που δημιουργεί η συνεχώς εξελισσόμενη τεχνολογία στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Παράλληλα, δημιουργεί υπηρεσίες με γνώμονα την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου.  Μιλώντας στο iw η κ. Διονυσία Μέξη, Sales Manager, Europ Assistance Greece, αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στον κλάδο αυτοκινήτου και οδικής βοήθειας με την είσοδο των νέων τεχνολογιών, της ηλεκτροκίνησης κ.ο.κ. 

Της Διονυσίας Μέξη, Sales Manager, Europ Assistance Greece

Μετά τη λήξη της «περιόδου ακινησίας», λόγω της πανδημίας, και την τάση μείωσης των τιμολογίων στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου, ο ασφαλιστικός κλάδος καλείται να αντιμετωπίσει την αύξηση της κυκλοφορίας και των ατυχημάτων σε συνδυασμό με το αυξανόμενο κόστος των ασφαλιστικών απαιτήσεων και αποζημιώσεων. 

Επειδή ο πληθωρισμός πιθανότητα δεν θα υποχωρήσει άμεσα, οι ασφαλιστικές εταιρείες βρίσκονται αντιμέτωπες με το χάσμα που δημιουργείται ανάμεσα στην αύξηση του λειτουργικού (τεχνικού) κόστους και την τιμολόγηση των ασφαλιστικών προϊόντων. 

Μετά από μια μακρά περίοδο συνεχών εκπτώσεων στα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου, για διάφορους λόγους κάθε φορά, οι ασφαλιστικές εταιρείες προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στον κίνδυνο έκθεσης ως προς το τεχνικό αποτέλεσμά τους και την αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων σε απολύτως ανεκτά πλαίσια για ένα καταναλωτικό κοινό του οποίου μεγάλο μέρος έχει ήδη ταλαιπωρηθεί από την πανδημία και συνεχίζει σήμερα να πλήττεται από τις πληθωριστικές πιέσεις. 

Δημιουργούμε ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες βοήθειας, προσαρμοσμένες αμιγώς στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο συνδυασμός των παραμέτρων αυτών δικαιολογεί τη μόλις πρόσφατη συγκρατημένα αυξητική τάση στις τιμές των ασφαλίστρων στον κλάδο αυτοκινήτου. 

Στις εταιρείες βοηθείας η αύξηση του πληθωρισμού επηρεάζει κόστη μεγίστης βαρύτητας που συνδέονται με τις επιχειρησιακές τους δομές, οπότε η προσπάθειά όλων εστιάζεται στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ πληθωρισμού και τιμολόγησης των προϊόντων.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here