Έχουμε σαν τραπεζικό σύστημα και σαν τέσσερις (συστημικές) τράπεζες συμφωνήσει να μειώσουμε τα “κόκκινα” δάνεια, από τώρα μέχρι το τέλος του 2021 κατά 50 δισ. Ευρώ, ένα πολύ μεγάλο νούμερο, που είναι σχεδόν το 30% του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος  της χώρας και είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε. Και εάν τα καταφέρουμε, να πετύχουμε ακόμη και μια μεγαλύτερη μείωση» είπε χθες από τα Ιωάννινα ο Χρήστος Μεγάλου, διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

 

  • Αυτό δεν μας εμποδίζει να χρηματοδοτούμε την ελληνική οικονομία. Είμαστε διατεθειμένοι για οποιοδήποτε project το οποίο είναι χρηματοδοτήσιμο να το χρηματοδοτήσουμε” ανέφερε.

Ο κ. Μεγάλου χαρακτήρισε ως «μεγάλη επιτυχία» το ελληνικό 10ετές ομόλογο, καθώς «βοηθά να εδραιωθεί στη διεθνή αγορά η άποψη ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση». Όπως σημείωσε, οι τράπεζες  θα παραμείνουν «δίπλα στον επιχειρηματία, στον αγρότη, στον μικρομεσαίο, αλλά και στον καταναλωτή, για να μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε και την επιχείρησή του και τα όνειρά του».

Κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς,

  • «προϋπόθεση για να βγούμε από τον κυκεώνα των κόκκινων δανείων είναι να έχουμε σημαντικότερη ανάπτυξη της οικονομίας. Αυτό είναι που θα βοηθήσει και τις αξίες των ακινήτων να ανέβουν για να μπορέσουν αυτοί οι οποίοι τα έχουν να δεχθούν να αποπληρώσουν σιγά-σιγά τις δόσεις τους, για να μπορέσουν να κρατήσουν τα ακίνητά τους, θα βοηθήσει και τα εισοδήματά τους, θα βοηθήσει και όλους εμάς που θέλουμε να κάνουμε μια υγιή ρύθμιση, να μπορέσουμε να την κάνουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here