Μείωση ζημιών προ φόρων σημείωσε η Attica Bank το πρώτο τρίμηνο του έτους καθώς διαμορφώθηκαν σε 8,2 εκατ. ευρώ, από 11 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο.

Οι ζημίες μετά από φόρους επίσης μειώθηκαν σε 5,8 εκατ. ευρώ από 12,5 εκατ. ευρώ πέρυσι την ίδια χρονική περίοδο.

Σε δήλωση της η διοίκηση της Attica Bank αναφέρει:

“Το 2021 ξεκίνησε σε θετικό κλίμα, με προσδοκίες για ισχυρή ανάπτυξη και αποκατάσταση της κανονικότητας. Η επιτάχυνση του μαζικού εμβολιασμού συνιστά το εργαλείο αντιμετώπισης της πανδημίας που θα επιτρέψει την επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας και την επιστροφή σε μια νέα πραγματικότητα.

Οι πόροι από το ευρωπαϊκό μέσο ανάκαμψης, Next Generation EU, που αναμένονται εντός του 2021, σε συνδυασμό με τη διασφάλιση ευνοϊκών χρηματοπιστωτικών συνθηκών, εκτιμάται ότι θα επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες για ανάκαμψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και στην Ελλάδα από το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Σε ένα περιβάλλον με θετικές προοπτικές και με βάση το επιχειρηματικό της σχέδιο το οποίο υλοποιείται απρόσκοπτα, η Attica Bank εστιάζει στην στήριξη της επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας, βοηθώντας τους πελάτες της να επανακτήσουν τη θέση τους στην αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα έχει θέσει στο επίκεντρο του νέου στρατηγικού σχεδίου της την αξιοποίηση των επιχειρηματικών ευκαιριών που δημιουργούνται με τη δημιουργία σύγχρονων τραπεζικών προϊόντων χρηματοδότησης της περιβαλλοντικής στρατηγικής των πελατών της, καθώς και την ολοκλήρωση του ψηφιακού και επιχειρησιακού μετασχηματισμού της με την επανατοποθέτησή της στην αγορά τόσο σε ψηφιακό επίπεδο όσο και μέσα από το δίκτυο καταστημάτων της, το μοντέλο λειτουργίας των οποίων θα μεταβληθεί, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here