Μεγαλύτερη ανάπτυξη 7% φέτος και 6% του χρόνου αναμένει η Τράπεζα της Αγγλίας που διατήρησε σταθερό το επιτόκιο παρέμβασης στο ιστορικό χαμηλό του 0,1% και αμετάβλητο το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.

Οι οικονομολόγοι δεν ανέμεναν κάποιες άμεσες αλλαγές στην πολιτική,  παρά την άνοδο του πληθωρισμού μετά το lockdown, αλλά η BoE έδωσε στοιχεία για την έξοδο από το πρόγραμμα χαλάρωσης.

Η ΒοΕ ανακοίνωσε πως η νομισματική επιτροπή ψήφισε 7-1 για τη διατήρηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων στα 875 δις στερλίνες (1,22 τρις δολάρια), ενώ μόνο o Michael Saunders ψήφισε για μείωση του προγράμματος.

Επίσης, ανακοίνωσε πως αναμένει ο πληθωρισμός να διαμορφωθεί στο 4% στα τέλη του 2021 και στις αρχές του 2022. Τον Μάιο ανέμενε 2,5%. Ανακοινώθηκε επίσης πως αυτό θα ήταν προσωρινό.

Η BoE αναμένει ότι η βρετανική οικονομία θα τρέξει με ρυθμό 7,25% το 2021, και αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το 2022 σε 6% έναντι της προηγούμενης για 5,75%.

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τη μείωση του αποθέματος των ομολόγων της όταν το επιτόκιο φτάσει το 0,5% χωρίς να επενδύσει ξανά τα έσοδα. Πρόσθεσε ακόμη ότι θα αρχίσει να εξετάζει την πώληση των συμμετοχών της όταν το επιτόκιο φτάσει τουλάχιστον το 1%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here