Γράφει η «ξενοδόχος»

Ανοδο κατά +232% παρουσιάζει η ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς στα καταλύματα τύπου ‘’Airbnb’’ για φέτος το καλοκαίρι και για το διάστημα Ιουνίου – Σεπτεμβρίου έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2021 όπως προκύπτει με βάση τα στοιχεία της εξειδικευμένης εταιρείας αναλύσεων και ερευνών AirDNA.

Η AirDNA κατέγραψε και τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης  ακινήτων βραχυχρόνιων μισθώσεων  στην Ελλάδα όπου στην πρώτη θέση βρίσκεται η εταιρεία Homm και ακολουθούν οι EOS Villas, Jassu, Eazybnb, Agni Travel, Your.Rentals, Travelnest, Etori, My Rental Home’s κ.α..

Στο συνέδριο BnB Conference παρουσιάστηκαν τα στοιχεία για την πορεία της βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι με βάση τις κρατήσεις και τη ζήτηση κατά την 1η Μαρτίου.

Οπως προκύπτει η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και η Αθήνα είναι στις πρώτες θέσεις της ζήτησης για την περίοδο από τον Ιούνιο έως το Σεπτέμβριο με τις νησιωτικές περιοχές ειδικά να σημειώνουν άνοδο της ζήτησης σε ποσοστό πάνω από 300% σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά. Συγκεκριμένα, η Κρήτη σημειώνει άνοδο κατά 306% και τα Δωδεκάνησα κατά 302% έναντι του καλοκαιριού του 2021, ενώ η Αθήνα ακολουθεί με ένα +248%. Το τοπ 5 συμπληρώνουν οι Κυκλάδες με αύξηση της ζήτησης κατά 233% και τα νησιά του Ιονίου με +230%.

Τα δεδομένα αυτά κατατάσσουν την Ελλάδα στη λίστα των 20 κορυφαίων προορισμών στην Ευρώπη, με τους ‘’πρωταθλητές’’ στη χώρα μας να αναδεικνύονται όσον αφορά τις μεγαλύτερες αυξήσεις η Σαντορίνη, η Αθήνα και η Κέρκυρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here