Κίνα, Βόρεια Αμερική και Ευρώπη συμπληρώνουν τις θέσεις στο “βάθρο” των μεγαλύτερων αγορών, παγκοσμίως, όσον αφορά τις πωλήσεις 5G smartphones.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της Canalys, το τρέχον έτος θα διατεθούν στη διεθνή αγορά 280 εκατ. 5G smartphones. Ωστόσο, η συνολική αγορά των 5G smartphones δείχνει να επηρεάζεται σχετικά έντονα από την πανδημία του COVID-19 και την παγκόσμια οικονομική κρίση, που αυτή έχει προκαλέσει.

Από τις συνολικές πωλήσεις, το 62% περίπου θα προέλθει από τη ζήτηση στην αγορά της ευρύτερης Κίνας, με τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη να ακολουθούν.

Οι αναλυτές της εταιρείας εμφανίζονται αισιόδοξοι για περαιτέρω ανάκαμψη των πωλήσεων smartphones, που υποστηρίζουν την τεχνολογία κινητών επικοινωνιών 5ης γενιάς, από το 2021.

Συνολικά, οι πωλήσεις smartphones στην παγκόσμια αγορά αναμένεται να μειωθούν φέτος κατά 10,7% έναντι του 2019. Ωστόσο, για το 2021 αναμένεται αύξηση του όγκου των πωλήσεων smartphones κατά 9,9% με την Canalys να τοποθετεί τον πήχη των εκτιμήσεων της για το 2021 στο 1,3 δισ. συσκευές smartphones, παγκοσμίως.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την άνοδο
Σύμφωνα με τους αναλυτές, η σταδιακή επανέναρξη της λειτουργίας των φυσικών καταστημάτων πώλησης, παγκοσμίως, η βελτίωση της εφοδιαστικής και της παραγωγικής αλυσίδας παρείχαν το απαραίτητο περιβάλλον, ώστε η αγορά να επανέλθει σε ένα πιο σταθερό 2ο εξάμηνο του 2020: “Με την περίοδο των εορταστικών αγορών να είναι στον ορίζοντα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το 5G θα έρθει και πάλι στο προσκήνιο”.
“Οι παγκόσμιες αποστολές smartphones ανακάμπτουν ραγδαία σε πολλές αγορές πριν από την οικονομική ανάκαμψη και την ανάκαμψη της λιανικής κατανάλωσης. Οι προμηθευτές τρέχουν κανονικά τις νέες εκδόσεις προϊόντων, με το διαδικτυακό μάρκετινγκ και τις online πωλήσεις, κατά την περίοδο μετά το lockdown, να ωθούν την αγορά προς τα πάνω”, σχολιάζουν οι αναλυτές.
Η μοναξιά της κορυφής
Η Canalys βλέπει ταχεία αύξηση της διείσδυσης του 5G στην ηπειρωτική Κίνα, θεωρώντας την, μάλιστα, ως κρίσιμο παράγοντα πίσω από τις τεράστιες αποστολές smartphone 5G φέτος.
“Η Realme κυκλοφόρησε το μοντέλο “V3” τον Σεπτέμβριο στην Κίνα, το πρώτο smartphone 5G με τιμή κάτω των $150. Αυτό το ορόσημο έχει επιτευχθεί τρεις μήνες νωρίτερα από το αναμενόμενο και αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση σε άλλες περιοχές, όπως η Νοτιοανατολική Ασία, η EMEA, ακόμη και η Λατινική Αμερική, όπου οι Κινέζοι πωλητές επεκτείνονται”, σημειώνει η εταιρεία.
Εξηγεί δε ότι οι οικονομίες κλίμακας, που παρέχονται από την αγορά της Κίνας, θα επιτρέψουν στους πωλητές να λανσάρουν πιο προσιτά smartphone 5G σε άλλες χώρες, ακόμα και αν η υποδομή 5G σε αυτές τις αγορές δεν είναι πλήρως έτοιμη.
Που θα κινηθούν οι τιμές
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έως το 2021, σχεδόν το 60% των αποστολών smartphone 5G στην Κίνα θα έχει τιμή διάθεσης χαμηλότερη από τα $400, ενώ η διείσδυση 5G στην Κίνα θα φτάσει το 83% τους επόμενους 12 μήνες. Η μέση τιμή πώλησης των 5G smartphones στην Ευρώπη – κατά τους αναλυτές – αναμένεται να μειωθεί επίσης, αλλά πιο σταδιακά, φτάνοντας τα $765 το 2021 και τα $477 το 2024.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ